Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη σύνοδο των πρυτάνεων

Οι διαδηλωτές δε δέχτηκαν να στείλουν αντιπροσωπεία πέντε ατόμων για να εκθέσει τα αιτήματά τους στη σύνοδο, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν με πορεία προς την αντίθετη κατεύθυνση.


Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η σύνοδος των πρυτάνεων πραγματοποίησαν το απόγευμα μέλη φοιτητικών συλλόγων και διοικητικοί υπάλληλοι, ενάντια στη διαθεσιμότητα και υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας.


Η Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου έμεινε κλειστή στο σημείο για μιάμιση ώρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές δε δέχτηκαν να στείλουν αντιπροσωπεία πέντε ατόμων για να εκθέσει τα αιτήματά τους στη σύνοδο, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν με πορεία προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η σύνοδος συνεχίζεται με τη συμμετοχή και του γενικού γραμματέα έρευνας και τεχνολογίας Χρήστου Βασιλάκου, που παραβρέθηκε για να ενημερώσει τους πρυτάνεις για τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στο τρίπτυχο εκπαίδευση έρευνα καινοτομία. Σε ερώτηση για το πρόβλημα με τα πανεπιστήμια είπε ότι «τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα» και ευελπιστεί ότι θα βελτιωθούν και παρέπεμψε στη συνάντηση που θα έχει με τους πρυτάνεις ο υπουργός τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...