Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Είκοσι φοιτητές τινάζουν στον αέρα το εξάμηνο -Ποιοι κρατούν κλειστή τη Φιλοσοφική Σχολή

Πολλοί φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής αποφάσισαν την Τρίτη να μεταβούν στην Πανεπιστημιούπολη με την ελπίδα πως η σχολή επιτέλους θα λειτουργεί, ωστόσο μάταια αφού οι έξι πόρτες του κτιρίου της Φιλοσοφικής ήταν κλειδωμένες. Μόνο σε μία πλαϊνή είσοδο υπήρχαν ελάχιστοι φοιτητές που δήλωναν «καταληψίες» και ήθελαν να συμπαρασταθούν στην απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.


Είναι ενδεικτικό ότι την ίδια στιγμή γίνονταν μαθήματα σε άλλα αμφιθέατρα όχι όμως στη Φιλοσοφική και όπως αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είκοσι φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς κρατούν κλειστή τη Σχολή, τινάζοντας στον αέρα την προσπάθεια που γίνεται για να μη χαθεί οριστικά το εξάμηνο στη σχολή.

Από την πλευρά της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει προγραμματίσει συνεδρίαση για την Παρασκευή ώστε να εξετάσει τους τρόπους αναπλήρωσης των μαθημάτων τα οποία χάθηκαν λόγω του τρίμηνου «λουκέτου» του ΕΚΠΑ. Το ΕΚΠΑ πάντως θα μετατραπεί σε εξεταστικό κέντρο.

Για την αναπλήρωση του χαμένου χρόνου στη Νομική Σχολή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα εξετάζεται να γίνουν οι διπλές εξετάσεις (των περιόδων Σεπτεμβρίου και Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου) αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Κατόπιν, θα αρχίσει το εαρινό εξάμηνο κανονικά και θα γίνει συνδιδασκαλία κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου, τουλάχιστον ορισμένων βασικών μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου όλων των ετών. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει εκ νέου διπλή εξεταστική τον Ιούνιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...