Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Κρίσιμη η Δευτέρα για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων

Κρίσιμη θα είναι η Δευτέρα για την πορεία των κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια, ενώ είναι βέβαιο πλέον ότι αν αυτές συνεχιστούν, στο πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το πανεπιστημιακό εξάμηνο χάνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με διοικητικούς υπαλλήλους και μέλη του ΔΣ του Καποδιστριακού. Ωστόσο, τόσο το υπουργείο Παιδείας, όσο και τα σωματεία των διοικητικών το διαψεύδουν.

Με τους διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου Αθηνών βαθύτατα διχασμένους και με το δεδομένο ότι κάποιοι από αυτούς επιθυμούν να προσέλθουν στις δουλειές τους, οι απεργιακές επιτροπές των δυο Ιδρυμάτων διοργανώνουν για την Δευτέρα το πρωί ομάδες περιφρούρησης σε έξι σημεία: την Ιατρική, την Οδοντιατρική, την Νομική Σχολή, τα ΤΕΕΦΑ, το κεντρικό κτίριο της πρυτανείας στα Προπύλαια και όλες τις εισόδους της πανεπιστημιούπολης στην περιοχή Ζωγράφου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι απεργοί θα εμποδίσουν την είσοδο στο χώρο όλων όσοι θελήσουν να προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους.

Παράλληλα η αποκαλούμενη απεργιακή επιτροπή των υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τα μέλη του εκλεγμένου ΔΣ του συλλόγου των εργαζόμενων στο Ίδρυμα, το οποίο και την περασμένη εβδομάδα …καθαίρεσαν.

Μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος κάλεσαν γενική συνέλευση για την λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία με κάλπη για τις 10 το πρωί της Δευτέρας, αλλά αυτό μέλη της απεργιακής επιτροπής δεν το δέχονται και καλούν σε συνέλευση την Τρίτη. Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο που επίσης είχε ζητηθεί ψηφοφορία με κάλπη, αυτό τελικά εμποδίστηκε.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν πλέον για «πολιτικό παιχνίδι» στις πλάτες των φοιτητών με την διοίκηση του Ιδρύματος παγωμένη και ανίκανη να αντιδράσει. Πάντως ένταση είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει την Δευτέρα στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων κ. Φρ. Βορτελίνος δηλώνει σχετικά ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι δούλεψαν την περασμένη εβδομάδα, αλλά απλά άκουσε τις σχετικές φήμες χωρίς να έχει στοιχεία για το αν ήταν ακριβείς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) κ. Στ. Ευσταθόπουλος με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας δηλώνει ότι είναι θετική η κίνηση διαλόγου που εκδηλώθηκε και ζητάει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες ώστε ο διάλογος αυτός να συνεχισθεί.

Η φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ (Νέα Δημοκρατία) στα πανεπιστήμια, σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για μια μειοψηφία αποτελούμενη από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και εξωπανεπιστημιακούς που καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας» στο πανεπιστήμιο Αθηνών.  Οι εκπρόσωποι της παράταξης ζητούν ψηφοφορία με κάλπη και δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς βία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...