Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ανοίγουν, με τ΄ εμποδίων, Νομική -Μετσόβιο

Ξεκινούν σήμερα τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Θ.Φορτσάκης και γίνεται η πρώτη σχολή του Καποδιστριακού που ανακοινώνει επισήμως το άνοιγμά της. Από σήμερα εξάλλου λειτουργεί κανονικά και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι ανέστειλαν την απεργιακή τους κινητοποίηση. 


Στις 9.10 το πρωί, στη Νομική είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές αλλά οι πόρτες παρέμεναν κλειστές, ενώ έγινε αναφορά  (από τον ΣΚΑΙ) και σε κατάληψη που προωθούν ορισμένοι φοιτητές.


Το καθεστώς παραμένει αδιευκρίνηστο, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (9,40 το πρωί).

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πάντως η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζεται και σήμερα οπότε πραγματοποιούν νέα συνεδρίαση για να καθορίσουν τη στάση τους με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το απεργιακό μέτωπο είναι διασπασμένο καθώς η πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ του συλλόγου των υπαλλήλων τάσσεται υπέρ της αναστολής της απεργίας και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με ανοιχτό το Πανεπιστήμιο.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οι διοικητικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη με αντικείμενο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο υπουργός Παιδείας απέναντί τους.

Σήμερα εξάλλου καλείται ενώπιον του εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα για τα κλειστά πανεπιστήμια ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης, με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος. Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν στοιχειοθετούνται κατηγορίες σε βάρος του πρύτανη για να του ασκήσει ποινική δίωξη ή αν ο φάκελος θα τεθεί στο αρχείο. Η κλήση γίνεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από αναφορά που είχε υποβάλει στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Στοιχεία Ρεπορτάζ και φωτό από enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...