Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Απεργοί ΕΚΠΑ: Συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ τη Δευτέρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αναβίωση μαύρων περιόδων για το συνδικαλιστικό κίνημα, διοργανώνει τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 8.30πμ έξω από τη ΓΑΔΑ, η Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων ΕΚΠΑ‏, μετά από τις αστυνομικές κλήσεις στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με απόφαση γενικής συνέλευσης συνεχιζεται η απεργία Δευτέρα-Τρίτη.


Η ανακοίνωσή της η Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων ΕΚΠΑ‏ αναφέρει τα ακόλουθα:


"Το "συνδικαλιστικό" της ασφάλειας γνωρίζει ένδοξες μέρες. Η ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΠΑ συνεχίζεται. Τα μέλη του Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης της 2/12/13 καλούνται να εξετασθούν ενόρκως από την Γ.Α.Δ.Α. (Υποδ/νση Κρατικής Ασφάλειας, 2ο Τμήμα Προστασίας του Κράτους & του Δημοκρατικού Πολιτεύματος) τη Δευτέρα 16/12,  στα πλαίσια προανακριτικής εξέτασης που διενεργείται κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση του απεργιακού μας αγώνα και της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων στο ΕΚΠΑ. Υπερασπιζόμαστε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας στην ελεύθερη συγκρότηση και λειτουργία των συλλογικών μας οργάνων. Ζητάμε από όλους τους κοινωνικούς φορείς να εκφράσουν μαζικά την αντίθεσή τους στην αντιδημοκρατική παρέμβαση του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών.

Όλοι στην Συγκέντρωση στην ΓΑΔΑ (Λ. Αλεξάνδρας 173) τη Δευτέρα 16/12, στις 08.30 π.μ. για να υπερασπιστούμε τα συνδικαλιστικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας".

Η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (KEΔΔΕ) με ανακοίνωσή της, καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 8:30 το πρωί έξω από τη ΓΑΔΑ.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της: "Στη συγκέντρωση καλούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ και άλλοι μαζικοί φορείς. Εκείνη την ώρα καλούνται να καταθέσουν στο Τμήμα Προστασίας του Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας μέλη του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται μετά από εντολή της κυβέρνησης.

Οι απεργοί του ΕΚΠΑ έχουν καταφέρει να απομονώσουν την κυβέρνηση η οποία χρησιμοποιεί το τελευταίο της όπλο, τον εκφοβισμό. Δεν κατάφερε η κυβέρνηση να στρέψει τις οικογένειες των φοιτητών εναντίον των διοικητικών υπαλλήλων. Πήρε την απάντηση από τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων. Δεν κατάφερε να ενοχοποιήσει τον πρύτανη του ΕΚΠΑ. Πήρε την απάντηση από την ίδια τη σύνοδο των πρυτάνεων. Δεν κατάφερε να διασπάσει τους εργαζόμενους. Πήρε την απάντηση από τη μαζική γενική τους συνέλευση.

Οι αγώνες των εργαζομένων και της εργατικής τάξης στην εποχή μας θα δέχονται τα συντονισμένα πυρά εκτελεστικής-δικαστικής εξουσίας-αστυνομίας. Θα στήνονται στο εδώλιο από την εξουσία των ΜΜΕ. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ στέλνουν το μήνυμα προς όλους: οι δίκαιοι αγώνες που αποφασίζονται σε μαζικές γενικές συνελεύσεις μπορούν να σπάσουν την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, μπορούν να σπάσουν την τρομοκρατία.

Το μήνυμα προς την κυβέρνηση είναι σαφές: Δεν θα περάσει η ποινικοποίηση των αγώνων. Δεν θα περάσει το δόγμα «νόμος και τάξη». Δεν θα περάσει ο εκφασισμός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...