Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΟΛΜΕ το μεσημέρι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα κενά σε σχολεία διάφορων περιοχών της χώρας διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).


Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών έχουν κηρυχθεί στάσεις εργασίας 11:00 - 14:00 (πρωινή βάρδια) και 12:00 - 15:00 (απογευματινή βάρδια).
Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, υπάρχουν ακόμα πολλά κενά σε διάφορες περιοχές της χώρας και γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισής τους με νέες συμπτύξεις τμημάτων.

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ακόμη ότι για τη νέα χρονιά προετοιμάζεται παραπέρα κατάργηση – συγχώνευση σχολικών μονάδων (1.676 σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2014).

Η σημερινή συγκέντρωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων.

Συνολικά, η ΟΛΜΕ διεκδικεί τα ακόλουθα:

Καμιά σύμπτυξη τμήματος - Καμιά κατάργηση σχολείου

Άμεσοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους απασχόλησης

Τμήματα με 20 μαθητές στην τάξη

Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει - Να γυρίσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα στην τάξη - Ολοκληρωμένη λειτουργία των ΕΠΑΛ

Να γυρίσουν οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία - Κάλυψη των κενών σε διοικητικό προσωπικό - Αυξημένη χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...