Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Νέα 24ωρη απεργία στο Πολυτεχνείο

ΕΜΠ. Φωτογραφία: http://www.ntua.gr

Συνέχιση της απεργίας για την Πέμπτη αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σε απεργία μέχρι την Πέμπτη και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.


Στις 10 το πρωί την Πέμπτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση επί της σημερινής συνάντησης της ομοσπονδίας τους με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.


Στο μεταξύ συνεχίζεται η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ από φοιτητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων και με αιτήματα υπέρ της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Την κατάληψη αποφάσισαν, ως την Παρασκευή, οι σύλλογοι φοιτητών των τμημάτων ψυχολογίας και μουσικής, ενώ απόφαση στήριξης πήρε και ο σύλλογος φοιτητών χημικού.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε ομόφωνη απόφαση κατά της παραπομπής του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνη, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος. Ο κ. Πελεγρίνης, σε εκδήλωση των διοικητικών υπαλλήλων στα Προπύλαια, επέκρινε το Πειθαρχικό Συμβούλιο ότι «ενεργεί σαν πέμπτη φάλαγγα του υπουργείου Παιδείας».

Νωρίτερα, ο Θ.Πελεγρίνης, στην εκδήλωση των διοικητικών υπαλλήλων στα Προπύλαια, κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας για αυταρχισμό και ότι «έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών».

«Αισθάνομαι δέος απέναντι στους υπαλλήλους που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους. Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι περήφανος για τους υπαλλήλους του ιδρύματος» τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και κατέληξε: «Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές τους οποίους θα προσπαθώ να πείσω με επιχειρήματα, ενώ εκείνοι θα με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...