Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΟΛΜΕ: Όχι στις διώξεις των Θ. Κούρκουλα και Ε. Παπαδοπούλου

Ψηφίσματα αλληλεγγύης για τις διώξεις των Θ. Κούρκουλα και Ε. Παπαδοπούλου, έδωσε στη δημοσιότητα η ΟΛΜΕ.


1) Να αθωωθεί ο Θανάσης Κούρκουλας. Η ποινικοποίηση της αντιρατσιστικής & αντιφασιστικής δράσης δεν θα περάσει!  

"Στις 16 Δεκεμβρίου 2013, δικάζεται στο 4ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Θανάσης Κούρκουλας, στέλεχος της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και αγωνιστής του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, µετά από προκλητική συκοφαντική µήνυση ακροδεξιού που τον κατηγορεί πως τάχα «καθοδηγούσε οµάδα ροπαλοφόρων» που του επιτέθηκε το 2009.


Η δίκη αυτή αποτελεί τµήµα µιας βιοµηχανίας διώξεων που έστησαν τα τελευταία χρόνια οι νεοναζί, µε στόχο να εκφοβίσουν και να στοχοποιήσουν ανθρώπους και οργανώσεις που αγωνίζονται ανοιχτά, µαζικά, στο φως; της ηµέρας για να ξηλωθεί η συµµορία της Χρυσής Αυγής και οι συνεργάτες της στους κρατικούς µηχανισµούς. Καταγγέλλουµε την πρωτοφανή απόπειρα ποινικοποίησης της αντιφασιστικής δράσης και απαιτούµε την αθώωση του Θ. Κούρκουλα. Στην φυλακή είναι η θέση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όχι των αγωνιστών του αντιφασιστικού κινήµατος. Ποτέ ξανά Φασισµός!".

2) Όχι στη δίωξη της Προέδρου του Συλλ. Εκπ/κών Π.Ε. Λακωνίας

"Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τη δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου, προέδρου του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Γιάννης Ρίτσος» και εκλεγμένης εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας.

Η συνάδελφος  Ε. Παπαδοπούλου διώκεται γιατί ως αιρετός διατύπωσε γνώμη διαφορετική από την διοίκηση, και αυτό, σύμφωνα με το «νέο» πειθαρχικό συνιστά «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας».

Η δίωξή της ήταν προσχεδιασμένη και μεθοδευόταν, καθώς εδώ και μήνες διάφοροι «καλοθελητές» από την πλευρά της διοικητικής ιεραρχίας την προειδοποιούσαν να σταματήσει την έντονη και αποκαλυπτική συνδικαλιστική της δράση. Ταυτόχρονα διέδιδαν φήμες περί επικείμενης δίωξής της στα σχολεία της περιοχής ώστε να επιβληθεί κλίμα τρόμου.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης κάθε αγωνιστικής φωνής στο συνδικαλιστικό κίνημα και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Η Κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘ και η Διοίκηση που εφαρμόζουν τις καταστροφικές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, θέλουν κάθε εργαζόμενο τρομοκρατημένο και υποταγμένο στη βαρβαρότητα της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ.

Απαιτούμε να παύσει τώρα κάθε δίωξη της συναδέλφου Ε. Παπαδοπούλου.

Μοναδική απάντηση στις διώξεις και τον αυταρχισμό είναι η ένταση του αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...