Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ανοίγουν θέσεις για 233 «διαθέσιμους» εκπαιδευτικούς

«Ανοίγουν» 233 θέσεις για τη μετάταξη καθηγητών και προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον Ιούλιο λόγω κατάργησης ειδικοτήτων από το υπουργείο Παιδείας. 

Επίσης, καθορίστηκαν 347 θέσεις στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας και στις Περιφέρειες, όπου θα μεταταχθούν υπάλληλοι των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων (ΓΓΔΕ) οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.


Οι διαδικασίες για τη μετάταξη αυτών των κατηγοριών «διαθέσιμων», μαζί με πίνακες για τους φορείς υποδοχής (νέες θέσεις) αλλά και τα προσόντα που απαιτούνται για την επιλογή των προς μετάταξη υπαλλήλων περιγράφονται σε δύο αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες δημοσιεύθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Για το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ανοίγουν θέσεις στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα και αφορούν ειδικότητες δασκάλων, νηπιαγωγών, φιλολόγων, γαλλικής φιλολογίας, τεχνολόγων τροφίμων, αλλά και κάποιες λογιστικής, φυτικής παραγωγής, βιολόγων, δραματικής τέχνης, οικονομολόγων, γερμανικής φιλολογίας, κοινωνιολόγων, αρχιτεκτόνων.

Αιτήσεις σε 15 ημέρες

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καλούνται, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (18.12.2013) να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, από όπου προέρχονται, αίτηση - υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξή τους καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμούν να μεταταχθούν. Επίσης, πρέπει σε αυτή την προθεσμία να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό τους μητρώο.

Παράλληλα, ορίζονται τα βήματα που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια από τις υπηρεσίες ώστε να συνταχθούν πίνακες συνδρομής κριτηρίων των υπαλλήλων, να αποσταλούν στο ΑΣΕΠ, προκειμένου οι υπάλληλοι να διατεθούν και τοποθετηθούν στους φορείς υποδοχής και να εκδοθεί η απόφαση μετάταξης.

Η δεύτερη υπουργική απόφαση αφορά 347 θέσεις τις οποίες καλείται να καλύψει το προσωπικό του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων (ΤΑΣ), του Ταμείου Αποκατάστασης Πυρόπληκτων (ΤΑΠ), της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων Βορείου Ελλάδος (ΥΑΣΒΕ) και των Ειδικών Υπηρεσιών Δημοσίων Έργων και των Τμημάτων της Ειδικής Υπηρεσίας Συντήρησης Αυτοκινητοδρόμων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Δείτε το ΦΕΚ με τις δύο αποφάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...