Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Η πρόταση της Ιατρικής για να ανοίξει το ΕΚΠΑ

Το άνοιγμα της Σχολής πάνω σε πέντε άξονες - Στόχος το συμφέρον των φοιτητών, σύμφωνε με την ανακοίνωση - Να σωθεί έστω και τώρα το εξάμηνο


Η Ένωση των Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής (ΕΚΙΠΑ) με σημερινή της ανακοίνωση ζητεί να ανοίξει το ΕΚΠΑ.


Πιο συγκεκριμένα ζητεί:

(α) Να οριστεί προσωπικό ασφαλείας από τους απεργούς, ώστε να προχωρήσουν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών και να αποσταλούν οι κατάλογοι των φοιτητών στις Εκπαιδευτικές Διευθύνσεις της Σχολής.

(β) Άμεση και ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους εργασίας όλων των μελών ΔΕΠ.

Εφόσον εξασφαλισθούν τα παραπάνω:

(γ) Άμεση έναρξη μαθημάτων αναπλήρωσης για το Χειμερινό εξάμηνο με χρονική παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Έναρξη του Εαρινού εξαμήνου την 1η Μαρτίου με χρονική διάρκεια έως τα τέλη Ιουνίου.

(δ) Μεταφορά της εξεταστικής περιόδου για τους φοιτητές που θα διδαχθούν τα μαθήματα 1ου έως και 6ου εξαμήνου κατά την παράταση της Χειμερινής περιόδου, τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο, ως μια επιπλέον εξεταστική περίοδο.

(ε) Κανονικές εξεταστικές περίοδοι για όλους τους κανονικούς φοιτητές που διδάχτηκαν τα μαθήματα από το 7ο έως και το 12ο εξάμηνο και για τους εκ μεταφοράς εξεταζόμενους.

(στ) Επιπλέον εξεταστική περίοδο τον Ιούλιο για τις εξετάσεις που ανεβλήθησαν Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2013.

(ζ) Δεδομένου ότι οι αναπληρώσεις των μαθημάτων κορμού θα γίνουν με πρόσθετες απογευματινές ώρες διδασκαλίας τούτο προϋποθέτει την αναβολή αναπλήρωσης όλων των κατ’ επιλογήν μαθημάτων, τα οποία δεν έγιναν από την περίοδο Σεπτεμβρίου έως και Δεκεμβρίου 2013.

Σημείωση: H Ιατρική Σχολή είναι η μεγαλύτερη στο ΕΚΠΑ με σχεδόν 700 μέλη ΔΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...