Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ο Τ. Κουίκ για τις άθλιες συνθήκες διδασκαλίας στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ξάνθης


Υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες αναγκάζονται να παρακολουθούν τα μαθήματα οι φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ξάνθης. Το κτίριο στο οποίο... φιλοξενούνται προσωρινά, κυριολεκτικά πλημμυρίζει από νερό, κάθε φορά που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές.



Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας www.tvxs.gr το οποίο αναδημοσίευσε και το www.readfree.gr, διαχειρίστρια της οποίας είναι το στέλεχος του Κινήματος, Δημοσιογράφος Μαρία Βάλλα:

«Οι φοιτητές, με βίντεο που δημοσίευσαν στο Youtube ευελπιστούν οι αρμόδιοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μπορούν να σπουδάζουν με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

»Όπως αναφέρουν, το τμήμα τους ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια από την κακή κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, ζητούν:

-Κατασκευή κτιρίου Αρχιτεκτονικής με βάση τις ανάγκες του Τμήματος

-Άμεση επιδιόρθωση του κτιρίου που μας φιλοξενεί προσωρινά, έτσι ώστε να δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες αξιοπρεπούς φοίτησης.

-Αύξηση διοικητικού και διδακτικού προσωπικού

-Αυτοδυναμία του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών - εξελίξεις καθηγητών

«Σε ποιες απαραίτητες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα των φοιτητών από τη Σύγκλητο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την εκταμίευση των απαιτούμενων κονδυλίων ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του κτιρίου Αρχιτεκτονικής με βάση τις ανάγκες του Τμήματος αλλά και η επιδιόρθωση του κτιρίου που φιλοξενεί προσωρινά τους φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...