Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Διχασμένοι σε νέα απεργία οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ - Επιστρέφουν στη δουλειά στο ΕΜΠ

Νέα, 48ωρη, απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. 

Στο Πολυτεχνείο, οι συνάδελφοί τους αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και το ίδρυμα να επαναλειτουργήσει από Δευτέρα.


Στο μέτωπο των διοικητικών του ΕΚΠΑ εμφανίστηκαν τριγμοί καθώς στη γενική συνέλευση της Πέμπτης επικράτησε ένταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της πλειοψηφούσας παράταξης στο Διοικητικό Συμβούλιο, που είχαν προτείνει να συνεχιστεί ο διάλογος με το υπουργείο και να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις κατήγγειλαν τη διαδικασία και αποχώρησαν συνοδεία περίπου 40 ατόμων.

Στο μεταξύ, σκληρή ανακοίνωση κατά της παραπομπής του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, εξέδωσε το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων κάνοντας λόγο για «κλίμα εκφοβισμού και διώξεων».
Στην ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον πρύτανη ΑΠΘ και προεδρεύων της Συνόδου, Γ. Μυλόπουλο, τον πρύτανη Χαροκοπείου, Δ. Αναγνωστόπουλο και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Π. Τσάρτα, οι πρυτάνεις χαρακτηρίζουν «πρωτοφανή» την απόφαση του κ. Αρβανιτόπουλου, κατηγορώντας τον παράλληλα ότι επιμένει «στον ξένο προς τα ακαδημαϊκά ήθη, όσο και επικίνδυνο για την ομαλότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δρόμο της όξυνσης της κατάστασης και της δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού και διώξεων».

«Η πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του ΕΚΠΑ για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, η οποία απερρίφθη από τη Σύγκλητο του ιδρύματος, είναι άδικη και αβάσιμη. Επιπλέον, επιτείνει την κρίση γιατί πυροδοτεί την ένταση και διαμορφώνει κλίμα σύγκρουσης και αντιπαράθεσης», υπογραμμίζουν οι πρυτάνεις.

Εκτιμούν επίσης ότι η πειθαρχική δίωξη του πρύτανη του ΕΚΠΑ «επισφραγίζει την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση που η ίδια έχει προκαλέσει με την εφαρμογή του καταστροφικού για τα πανεπιστήμια μέτρου της διαθεσιμότητας».

Τέλος ζητούν την άμεση ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης από τον υπουργό και τη συνέχιση του διαλόγου με όλες τις πλευρές, προκειμένου να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...