Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Σε αργία από Δευτέρα ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης

Στα άκρα φαίνετι πως φτάνει η κόντρα υπουργείου Παιδείας - Πρυτανικών αρχών καθως σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχοει έντονη φημολογία για απαύση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδώση Πελεγρίνη απο τα καθήκοντά του απο αύριο Δευτέρα 2/12.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε “ΤΟ ΈΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παραπέμπει τον κ. Πελεγρίνη σε πειθαρχικό συμβούλιο με την αιτιολογία της μη άσκησης των καθηκόντων του. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, το να τεθεί εκτός καθηκόντων ένας πρύτανης, όμως από την πλευρά της κυβέρνησης θεωρούν πως είναι το ύστατο όπλο για το άνοιγμα του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και την άρση του τρομερού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει το ζήτημα αυτό.

Όπως ορίζει ο νόμος Πλαίσιο ο υπουργός Παιδείας έχει το δικαίωμα σε περίπτωση που κρίνεται ότι ο πρύτανης δεν ασκεί καθήκοντα που να είναι προς το συμφέρον του Ιδρύματος -που σημειωτέον είναι ΝΠΔΔ- να τον παραπέμπει σε πειθαρχικό συμβούλιο και έως την εκδίκαση της υποθέσεώς του να τον θέτει σε αργία.

Παρά την δύσκολη κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης προτίμησε να ταξιδέψει μέχρι το Παρίσι, όπου σήμερα παίζεται η παράστασή του «Ιουλιανός» στη γαλλική πρωτεύουσα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του υπουγείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...