Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Παραπομπή πρύτανη ΕΚΠΑ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με απόφαση Αρβανιτόπουλου

Την παραπομπή του πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Θεοδόση Πελεγρίνη στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.


O κ. Πελεγρίνης παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από τον κ. Αρβανιτόπουλο, με το ερώτημα της αργίας.


Σε δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας επισημαίνει πως: «Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης σε αντίθεση με τους άλλους 7 Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, κρατά το Ίδρυμα κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου.

Για αυτό παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου.

Διάλογος με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ υπάρχει υπό μια προϋπόθεση: Αύριο το πρωί να είναι στις θέσεις εργασίας τους. Με τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστήμιων που τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά, ο διάλογος συνεχίζεται.

Στο ΕΚΠΑ, ο χρόνος επαρκεί για να μη χαθεί το εξάμηνο, χωρίς καμία έκπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα και το καλοκαίρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...