Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Στηρίζει Πελεγρίνη η Σύνοδος των Πρυτάνεων

Όχι στην πειθαρχική του δίωξη


Στο πλευρό του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τάχθηκε η Σύνοδος των Πρυτάνεων, ενώ εκφράζει και τη διαφωνία της με το μέτρο της διαθεσιμότητας.


Την άμεση ανάκληση της παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο του Θ. Πελεγρίνη, διατυπώνει σαν αίτημα η Σύνοδος των Πρυτάνεων.


Στην ανακοίνωσή της τονίζει πως: «Η Σύνοδος των Πρυτάνεων εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της στον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και θεωρεί ότι οι εξασκούμενες άδικες διώξεις θίγουν και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας» αναφέρεται στο ψήφισμα της Συνόδου.

Eπίσης, οι πρυτάνεις υποστηρίζουν «τις προσπάθειες που από καιρό καταβάλλει η Σύγκλητος και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και το Πανεπιστήμιο Αθηνών να επανέλθει άμεσα σε κανονική λειτουργία». «Οι διώξεις των Πρυτανικών Αρχών, η διαθεσιμότητα του Διοικητικού Προσωπικού, και η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης των Πανεπιστημίων οδηγούν εν τέλει σε συρρίκνωση και υποβάθμιση τη Δημόσια Παιδεία» αναφέρουν οι πρυτάνεις ενώ καλούν το υπουργείο Παιδείας να «διασφαλίσει, έστω και την ύστατη στιγμή, την ελάχιστη στήριξη της εκπαιδευτικής και ερευνητικής λειτουργίας των Δημόσιων Πανεπιστημίων, ανακαλώντας τη μείωση κατά 15% του προϋπολογισμού τους για το οικονομικό έτος 2014 και να αποδεσμεύσει τα ταμειακά υπόλοιπα από προηγούμενα οικονομικά έτη για να ενσωματωθούν στους προϋπολογισμούς τους».

Τέλος, επισημαίνουν «την ανάγκη διασφάλισης της συνέχειας και συνέπειας των ερευνητικών, αναπτυξιακών, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των ΑΕΙ, κατά την λήψη των συναφών αποφάσεων, και την επιτακτική ανάγκη διασφάλισης των ακαδημαϊκών αρχών στην διαχείριση των ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων των ΑΕΙ καθώς και των υπηρεσιών που προσφέρουν τα ΑΕΙ στο κοινωνικό σύνολο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...