Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Δίκες μαθητών της Αλεξανδρούπολης για καταλήψεις σχολείων προηγουμένων ετών

Δίκες μαθητών της Αλεξανδρούπολης για καταλήψεις σχολείων προηγουμένων ετών
Νέες δίκες μαθητών μελών των μαθητικών συμβουλίων λυκείων της Αλεξανδρούπολης, στήνονται μέσα την εβδομάδα, με τις κατηγορίες για συμμετοχή σε καταλήψεις προηγούμενων ετών.

Το γεγονός αυτό που επαναλαμβάνεται για μια ακόμη φορά, έχει φέρει την έντονη αντίδραση από τους καθηγητές της περιοχές αλλά και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αλεξανδρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα η Α' ΕΛΜΕ Έβρου, εκφράζει σε ανακοίνωση της την έντονη αντίδραση της στις διώξεις των μαθητών, καταδικάζοντας «την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης των μαθητών».

Παράλληλα, ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη μαθητών και να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999 (δηλαδή το «ιδιώνυμο» εναντίον των μαθητών) που επιτρέπει στις εισαγγελικές αρχές να ασκούν αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη σε περιπτώσεις μαθητικών καταλήψεων.

«Το νέο αυτό μαθητοδικείο σηματοδοτεί μια ακόμη προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού όχι μόνο των μαθητών, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Α' ΕΛΜΕ.

Παράλληλα «να σταματήσουν οι διώξεις των μαθητών», ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Αλεξανδρούπολης, με αφορμή τις δίκες μαθητών-μελών των μαθητικών συμβουλίων λυκείων της πόλης, για τις καταλήψεις προηγούμενων ετών και καλεί φορείς και πολίτες σε συμπαράσταση.

«Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων του Δήμου Αλεξανδρούπολης καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης με αφορμή τις καταλήψεις, μαθητικές κινητοποιήσεις προηγούμενων ετών και απαιτεί να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε δίωξη».

inpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...