Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Κοστίζει ακριβά η… δωρεάν Παιδεία: Δίνουμε 3.500 το χρόνο για φροντιστήρια!

Κατά μέσο όρο, η ελληνική οικογένεια δαπανά 3.500 ευρώ το χρόνο για τα φροντιστήρια προκειμένου το παιδί τους να έχει περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για μια θέση στο πανεπιστήμιο, ποσό που ισχύει στο 1/9 του μέσου οικογενειακού εισοδήματος.


Όπως αποκαλύπτει  έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την οποία δημοσιεύει η Καθημερινή, οι ελλείψεις του εκπαιδευτικού συστήματος είναι εμφανείς και ως εκ τούτου οι οικογένειες στρέφονται στην παραπαιδεία για να καλύψουν τα κενά: Το ο 61% των γονιών δίνει τον χρόνο τουλάχιστον 2.200 ευρώ για φροντιστήριο προετοιμασίας των παιδιών στα σχολικά μαθήματα. Μάλιστα, ο ένας στους τέσσερις (ακριβές ποσοστό 23%) δίνει από 3.000 έως 4.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ο ένας στους πέντε (19%) ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα, 7 στις 10 οικογένειες (68%) θεωρούν απολύτως απαραίτητο το φροντιστήριο για επιτυχία στις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ μόλις το 17% απάντησε ότι ο λόγος φοίτησης σε φροντιστήριο είναι επειδή θέλει ενίσχυση στα μαθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...