Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Για απεργία διαρκείας συζητούν στην ΟΛΜΕ

ΔΑΚΕ και ΠΑΣΠ διασταυρώνουν τα ξίφη τους με ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ


Συνεδριάζει αυτήν την ώρα η ΟΛΜΕ προκειμένου να καθορίσει τη στάση που θα ακολουθήσει για απεργία από τις πρώτες ημέρες του νέου σχολικού έτους. Ωστόσο η απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί σήμερα, καθώς απουσιάζουν τα μέλη της ΔΑΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες η τελική απόφαση για την απεργία κατά την έναρξη του σχολικού έτους θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση της ΟΛΜΕ την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ πάντως δεν συμφωνούν με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας από τις 16 Σεπτεμβρίου, με τη μορφή επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων. ΔΑΚΕ και ΠΑΣΠ έχουν προτείνει απεργία κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση θα λάβουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ που αναμένεται να συνεδριάσουν στις 11 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.
Στο ίδιο μήκος κύματος πάντως προσανατολίζονται και η δάσκαλοι, όπως διαφαίνεται σε σημερινή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ. Και η ΟΙΕΛΕ, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δηλαδή απειλούν με κινητοποιήσεις κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει οτι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου. Ενδεικτική της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους θεωρείται η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...