Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Πογκρόμ χωρίς τέλος για τους συμβασιούχους

Για «πογκρόμ» κατά των συμβασιούχων του δημοσίου κάνει λόγο ο υπεύθυνος του τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μητρόπουλος.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «με την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όσοι συμβασιούχοι εκπληρούσαν τις προϋποθέσεις και μονιμοποιήθηκαν με βάση το ΠΔ 164/2005 (ΠΔ Παυλόπουλου) επιβραβεύθηκαν με αρνητική μοριοδότηση και, μέσω της διαθεσιμότητας, οδηγούνται σε σίγουρη απόλυση».

Κι όμως, συνεχίζει, «το ΠΔ 164 είχε τύχει της κατά το Σύνταγμα επεξεργασίας του ΣτΕ και είχε λάβει υπόψη τη δεσμευτική για τη χώρα μας οδηγία 99/70, καθώς και προηγούμενες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στο οποίο είχαν προσφύγει και είχαν δικαιωθεί οι Έλληνες συμβασιούχοι».

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος, «με αντιδημοκρατική ρύθμιση του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου 4172/2013 καταργήθηκε στην ουσία η προσωρινή προστασία στις εργασιακές διαφορές και με πρόσχημα την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμουσών υποθέσεων 6000 περίπου συμβασιούχοι με μακρόχρονη υπηρεσία που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οδηγούνται μέχρι τα τέλη του χρόνου σε απόλυση».

«Με τις παραπάνω ακραίας θεσμικής βαρβαρότητας κυβερνητικές πρωτοβουλίες, το επόμενο διάστημα, πάνω από 30000 συμπατριώτες μας που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα οδηγηθούν σε απόλυση και θα περιπέσουν σε ανεργία και ανέχεια», υπογραμμίζει.

Διαβεβαιώνει τέλος πως η κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ «θα αποκαταστήσει τους αδικημένους και θα οικοδομήσει ένα σύγχρονο κράτος οικονομικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...