Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Οι μειώσεις προσωπικού στέλνουν τα Τ.Ε.Ι. στην Εντατική σύμφωνα με καθηγητές


Το φόβο για ένα νέο δύσκολο τοπίο με Ιδρύματα Τριτοβάθμιας που δεν θα παράγουν σωστή έρευνα, θα καθυστερούν τους φοιτητές στις εγγραφές και στις βαθμολογίες , αλλά και θα...δυσχεραίνουν την όλη λειτουργία της εκπαίδευσης, εκφράζουν καθηγητές.

Στο μεταξύ, σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθεται το Τ.Ε.Ι. Κρήτης, εν αναμονή της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για την αναδιάρθρωση του Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για πρωτοφανείς καταστάσεις κάνει λόγο μιλώντας στο prismanews.gr ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Κρήτης Βαγγέλης Καπετανάκης, αναφερόμενος στις πιθανές επικείμενες μειώσεις. Ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. αναφέρει παράλληλα ότι πιθανή μείωση του προσωπικού πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ άλλων στις οικονομικές υπηρεσίες και στην διαδικτυακή πύλη του Ιδρύματος. Αυτό συνεπάγεται ότι οι φοιτητές δεν θα εξυπηρετούνται άμεσα από τις Γραμματείες, οι βαθμολογίες των μαθημάτων θα καθυστερούν και το ερευνητικό έργο θα μένει πίσω. «Δυστυχώς δεν έχουμε πλεόνασμα αναφορικά με το προσωπικό του Ιδρύματος, οπότε αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα ήδη» αναφέρει ο κ. Καπετανάκης για να προσθέσει: «Σε περίπτωση μάλιστα επιπλέον μείωσης του προσωπικού, τα πράγματα αναμένεται να δυσκολέψουν.»

Όλα τα προβλήματα στο χώρο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα στο χώρο των Τ.Ε.Ι. αναμένεται να εξεταστούν σήμερα στο πλαίσιο νέας συνάντησης του Συμβουλίου του Τ.Ε.Ι. με πολύ δύσκολη ατζέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...