Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Παραμένει η Πληροφορική ένα από τα βασικά μαθήματα μέχρι τη Γ΄ Λυκείου

Η έδρας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας πρέπει να παραμείνει στο Ηράκλειο...


Συνάντηση Αυγενάκη με τον Υπουργό Παιδείας 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τα καυτά θέματα που έχουν προκύψει με το σχέδιο «Αθηνά» και τα θέματα παιδείας στο νομό Ηρακλείου.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου αναφέρθηκε στην επαναφορά της έδρας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας στο Ηράκλειο του ΤΕΙ Κρήτης. Όπως τόνισε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: κατά μείζονα λόγο είναι απαραίτητο να επανέλθει η έδρα στο φυσικό της χώρο στο Ηράκλειο, καθώς η Σχολή περιλαμβάνει μόνο αντικείμενα Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και όχι Διατροφής και Διαιτολογίας, που είναι το αντικείμενο του Τμήματος της Σητείας. Άλλωστε όπως τόνισε «η Σητεία βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Ηράκλειο και η καθημερινή αλληλεπίδραση μεταξύ της Διεύθυνσης και των Μελών της Κοινότητας της Γεωπονίας καθίσταται δύσκολη.»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου έθεσε ακόμη το θέμα της εσφαλμένης τοποθέτησης του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας της Σητείας στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων, καθώς λόγω διαφορετικότητας των αντικειμένων, δεν θα προσφέρει τίποτα στην ακαδημαϊκή αναβάθμιση των σπουδών του Τμήματος.

Επιπλέον, ο κ. Λ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της κατάργησης του μαθήματος της Πληροφορικής, το οποίο θα διδασκόταν μέχρι την Γ΄ Γυμνασίου. Ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι το μάθημα της Πληροφορικής θα συνεχίσει να διδάσκεται και στις τάξεις του Λυκείου, μέχρι και την Γ΄ Τάξη Λυκείου, εξέλιξη για την οποία ο Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Ακόμη, έγινε συζήτηση για το θέμα της εξέλιξης των εκπαιδευτικών των πρώην ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. αλλά και για μιας σειράς ζητημάτων που προωθούνται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας το οποίο και κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα στο Β´ θερινό τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...