Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ένταξη των ειδικοτήτων εκπαιδευτικών που καταργήθηκαν στο νέο Τεχνολογικό Λύκειο

Ίδρυση Τομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών και Φροντίδας και ειδικότητα παροχής φροντίδας
Αναφορά του Λευτέρη Αυγενάκη


Στο αίτημα των εκπαιδευτικών που  βρίσκονται σε διαθεσιμότητα για ένταξή τους στο νέο Τεχνολογικό Λύκειο, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, διαβιβάζοντας επιστολή των εκπαιδευτικών που καταργήθηκαν οι ειδικότητές τους.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή των  εκπαιδευτικών: «μετά την απόφαση της οριζόντιας κατάργησης της εκπαιδευτικής μας ιδιότητας, ως ελάχιστη μορφή επανόρθωσης αυτής της αδικίας είναι η ευκαιρία μέσα από τη συζήτηση για το νέο Τεχνολογικό Λύκειο να επανέλθουν οι ειδικότητες που καταργήθηκαν και οι καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα». Επισημαίνουν μάλιστα ότι το νέο Τεχνολογικό Λύκειο  δεν είναι προαπαιτούμενο της Τρόικα, σε καμία χώρα της Ε.Ε. δεν απουσιάζουν από τη δημόσια Τεχνική και Επαγγελματική εκπαίδευση οι κατηργημένες ειδικότητες ενώ παράλληλα θα ιδιωτικοποιηθεί η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση παραδίδοντας τις συγκεκριμένες ειδικότητας στα ιδιωτικά ΙΕΚ και τέλος οι μαθητές που επέλεγαν τις καταργημένες ειδικότητες, δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε παραϊατρικά επαγγέλματα.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί, προτείνουν την ίδρυση του Τομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών και Φροντίδας, ενώ στη B΄ και Γ΄ Λυκείου στηριζόμενοι στις ειδικότητες της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης την ίδρυση της ειδικότητας Εφαρμοσμένης Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Παροχής Φροντίδας ή οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα που θα έχει σχέση με την παροχή φροντίδας. Η συγκεκριμένη ειδικότητα περιλαμβάνει την πρόληψη, την παροχή πρώτων βοηθειών, τη βοήθεια στο σπίτι (ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία) και τη συμμετοχή καταρτισμένων μαθητών στη συλλογή εργαστηριακών δειγμάτων των προαναφερόμενων κατηγοριών και  στην  έρευνα δεδομένων (βιολογικός καθαρισμός, υγειονομικές υπηρεσίες). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...