Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: O διάλογος με την κοινωνία προαπαιτούμενο για κάθε εκπαιδευτική πολιτική...


...Η ανοιχτή διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ καταλύτης στον αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου δωρεάν σχολείο...

Εκπρόσωποι περισσότερων των 30 συνδικαλιστικών και επιστημονικών εκπαιδευτικών φορέων, συμμετείχαν στη διαβούλευση της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στη διαβούλευση που έγινε στη Βουλή, όλοι οι εκπαιδευτικοί κατέθεσαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για ένα δημόσιο Λύκειο για όλους τους μαθητές. Μίλησαν για τον καταστροφικό χαρακτήρα του νέου νεοφιλελεύθερου μνημονιακού σχεδίου νόμου για τη δημόσια εκπαίδευση, που θα αυξήσει τη σχολική διαρροή και θα ευνοήσει με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο την παραπαιδεία.

Ο ηλεκτρονικός διάλογος των 8 ημερών που επέλεξε το Υπουργείο για το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου αλλά και η διαδικασία fast truck που επιλέγει για τη συζήτηση και ψήφιση του από τα θερινά τμήματα της Βουλής, όχι μόνο διάλογο και κοινοβουλευτική διαδικασία δεν συνιστούν, αλλά απαξιώνουν για άλλη μια φορά την εκπαιδευτική κοινότητα, την κοινωνία συνολικότερα και εν τέλει τη δημόσια εκπαίδευση.

Τέλος είναι ελπιδοφόρο ότι από όλους σχεδόν τους παρισταμένους δηλώθηκε η διάθεση συντονισμού και αντίστασης σε κάθε πολιτική διάλυσης του Υπουργείου μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό εκπαιδευτικό Σεπτέμβρη.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ (ΕΕΚΕ) ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...