Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η ΟΙΕΛΕ συντονίζει τον αγώνα της με την ΟΛΜΕ για να αποτραπεί η εκποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης


Με την χθεσινή κατά πλειοψηφία απόφαση του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, έγινε σαφές ότι... για να αντιμετωπιστεί η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που σαρώνει τον χώρο της εκπαίδευσης, πρέπει να συμπτυχθεί ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο. 

Η ΟΙΕΛΕ θα κατεβάσει στις Γενικές Συνελεύσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της πρόταση για κοινή δράση και κινητοποιήσεις με την ΟΛΜΕ. Επίσης λήφθηκε η απόφαση στην Συνέντευξη Τύπου, που θα παραθέσει η Ομοσπονδία για το νέο Λύκειο να προσκληθούν και οι συνάδελφοι της ΟΛΜΕ για να καταθέσουν και αυτοί τις δικές τους απόψεις.

Η απόπειρα μετατροπής του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης σε εμπορεύσιμο είδος και σε προνόμιο για λίγους συνιστά μια πρωτοφανή εθνική εκπαιδευτική τραγωδία, η οποία θα οδηγήσει την κοινωνία δεκαετίες πίσω και θα οξύνει δραματικά τις εκπαιδευτικές, τις οικονομικές και τις κοινωνικές ανισότητες. Στην καταστροφική αυτή πολιτική ο μόνος δρόμος είναι η συλλογική και μαζική αντίσταση ολόκληρου του κόσμου της εκπαίδευσης. Η Ομοσπονδία μας θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για την εκπλήρωση αυτού του στόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...