Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. πάει (για πρώτη φορά) στη Δ.Ε.Θ.


Η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., με πρωτοβουλίες του Διοικητικού της Συμβουλίου... προγραμμάτισε και οργανώνει τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης – Δ.Ε.Θ. HELEXPO 2013, με σκοπό προβάλλει στο ευρύ κοινό την Ανώτερη Δευτεροβάθμια Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση – Τ.Ε.Ε. και αναδείξει τα σχολεία της και τις ειδικότητες που διδάσκονται σε αυτά. Είναι η πρώτη φορά στα 79 χρόνια λειτουργίας της Δ.Ε.Θ. που παρουσιάζεται και προβάλλεται κεντρικά η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελλάδα!

Ο εκθετήριος χώρος για την προβολή της Τ.Ε.Ε., κατά το διάστημα 07–15/09/2013 λειτουργίας της 78ης ΔΕΘ, μας παραχωρήθηκε δωρεάν, σε απάντηση σχετικού αιτήματος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Θ.-HELEXPO την οποία ευχαριστούμε θερμά από τη θέση αυτή.

Η συγκρότηση και προετοιμασία του χώρου έκθεσης, όσον αφορά το τεχνικό – κατασκευαστικό μέρος, τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου απευθύνουμε, επίσης, τις θερμές ευχαριστίες μας.

Την επιμέλεια της παρουσίασης και προβολής της Τ.Ε.Ε. αναλαμβάνουν οι Α’ και Β’ Ενώσεις Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Θεσσαλονίκης, δια των Προέδρων τους, υπό την ευθύνη και καθοδήγηση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. δια του Οργανωτικού της Γραμματέα.

Η ανάδειξη της Τ.Ε.Ε., μέσω του παραπάνω χώρου προβολής της, θα περιλαμβάνει: έκθεση εργαστηριακών κατασκευών – δοκιμίων – έργων των μαθητών, ηλεκτρονική παρουσίαση και προβολή οπτικοακουστικού υλικού, διανομή φυλλαδίων και άλλου ενημερωτικού υλικού σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, δια ζώσης παροχή πληροφοριών και ότι άλλο κριθεί πρόσφορο για την ανάδειξη του έργου, του ρόλου και της προσφοράς της Τ.Ε.Ε. στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

Η συμμετοχή μας στην Δ.Ε.Θ. προετοιμάστηκε σε χρόνο που ο μοναδικός μας στόχος ήταν να ενισχύσουμε τα σχολεία της Τ.Ε.Ε. και να προβάλλουμε το έργο τους, κάτι που δεν έκανε ποτέ το Υπουργείο Παιδείας σε κεντρικό επίπεδο.

Υπό τις παρούσες όμως συνθήκες, η παρουσία και συμμετοχή της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. στη Δ.Ε.Θ. σηματοδοτεί και αποτελεί μια συνεχή, διαρκή, ισχυρή και με κάθε τρόπο έκφραση διαμαρτυρίας, ενταγμένη στο συνολικό πλέγμα δράσεων και αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, για τις συνέπειες της κατάργησης 49 τεχνικών ειδικοτήτων καθηγητών με το άρθρο 82 του Ν. 4172, που είχε ως αποτέλεσμα:

– τον «αποκεφαλισμό» 2.449 εκπαιδευτικών (2.122 σε διαθεσιμότητα και 327 με μετάταξη σε διοικητικές θέσεις) και

– τον ακρωτηριασμό της Τ.Ε.Ε. με τη διακοπή της λειτουργίας 2 Τομέων των ΕΠΑ.Λ. και 9 ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Σ.

Κ α λ ο ύ μ ε

τα Σχολεία της Τ.Ε.Ε. (ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., Σ.Ε.Κ., Τ.Ε.Ε. Β΄βαθμίδας και τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), τους Εκπαιδευτικούς και ολόκληρη την Εκπαιδευτική Κοινότητα,

να στηρίξουν με την παρουσία, τη συμμετοχή, με κάθε τρόπο και μέσον την προσπάθεια αυτή της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., που αποσκοπεί στην προβολή και ανάδειξη της Τ.Ε.Ε., την ενημέρωση, την καταγραφή και αποτύπωση των προβλημάτων της για την εξεύρεση λύσεων, τη διαμαρτυρία για τα μέτρα – επιλογές – αποφάσεις που την καταστρέφουν, την επικοινωνία και επαφή των ανθρώπων της με την κοινωνία.

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν, θα περιληφθούν σε ονομαστικό κατάλογο και θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους της Δ.Ε.Θ.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...