Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Συνάντηση εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο


Στα γραφεία της Ν.Δ. βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος Μ. Κουρουτός και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν.Παϊζης για να συναντηθούν με το Γενικό Γραμματέα του κόμματος Αντρέα Παπαμιμίκο. 

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ εξέφρασαν την αντίθεση του κλάδου στις πρόσφατες ρυθμίσεις-εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας με τις οποίες διαλύεται το εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, πριμοδοτούνται με εκατομμύρια ευρώ οι σχολάρχες και αλλοιώνεται το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ αναφέρθηκαν στην πρωτοφανή αντικατάσταση, μέσα στο Εθνικό Τυπογραφείο, της κοινά συμφωνημένης υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών από μια άλλη που ευνοεί απροκάλυπτα τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων και οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες συναδέλφους. Αναφέρθηκαν, επίσης, στην πρόσφατη αντισυνταγματική και παράνομη εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος και με το πρόσχημα της τήρησης «μνημονιακών υποχρεώσεων», με την οποία αποσύρεται η κρατική εποπτεία από τα σχολεία και γίνονται εφικτές οι μαζικές απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών με δραματκά συρρικνωμένες αποζημιώσεις τους. Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων μπορούν πλέον, όπως τόνισαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να παρανομήσουν και τους παλιούς, άρα ακριβούς, με φθηνούς των 600ευρώ.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας επεσήμαναν στον κ.Παπαμιμίκο ότι δεν μπορούν τα ιδιωτικά σχολεία να είναι ισότιμα του Δημοσίου, δηλαδή να εκδίδουν ισότιμους τίτλους του δημόσιου σχολείου από τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε υπαλλήλους απλής επιχείρησης . Ο Γεν. Γραμματέας της Ν.Δ. δεσμεύτηκε ότι θα μιλήσει για το ζήτημα με τον Υπουργό Παιδείας και εν συνεχεία θα απαντήσει στην ΟΙΕΛΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...