Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Αναγνωστάκης: Ανάγκη εξορθολογισμού του συστήματος μετατάξεως εκπαιδευτικών

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, προς το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την Υπουργική απόφαση, για τις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα με την ερώτηση διερευνάται  η πιθανότητα να αρθεί η αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι στερούνται της δυνατότητας νέας δήλωσης μετάθεσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, λόγω έλλειψης οργανικών κενών καθώς και εκ του γεγονότος  ότι πλήθος εκπαιδευτικών παραμένουν χρόνια στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ.

H ΕΡΩΤΗΣΗ

Mετά την τεράστια αναστάτωση που επέφεραν οι καταργήσεις θέσεων και ειδικοτήτων στη Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση, επιχειρείται να αναπαραχθεί ανάλογο πρόβλημα και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με τη λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τις υποχρεωτικές μετατάξεις, την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Η ηγεσία του Υπουργείου υπόσχεται με προφανή προχειρότητα, τη δημιουργία οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς να έχει λάβει υπόψη της, τις σχετικές εισηγήσεις των ΠΥΣΠΕ για σύσταση οργανικών θέσεων.

Η αναγκαστική μετάταξη εκπαιδευτικών  έτσι όπως επιχειρείται, στερεί τη δυνατότητα υποβολής  νέας δήλωσης μετάθεσης  για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, δεδομένου του ότι κάποιοι δεν έκαναν καθόλου δήλωση τον Ιανουάριο, επειδή γνώριζαν ότι στους Νομούς που ήθελαν να μετατεθούν, όχι μόνο δεν υπήρχαν οργανικά κενά αλλά ήδη παρέμεναν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ εκπαιδευτικοί της ίδιας ειδικότητας με αυτούς. Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί αυτοί στερούνται και της ικανοποίησης της αίτησης της απόσπασής τους, μιας και οι θέσεις θα καλυφθούν από τις μετατάξεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Προτίθεστε να τροποποιήσετε, έστω την ύστατη στιγμή την υπουργική απόφαση για τις υποχρεωτικές μετατάξεις ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα;
Πως σκοπεύετε να διορθώσετε την αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων,   που παραμένουν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ εδώ και χρόνια λόγω έλλειψης οργανικών θέσεων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...