Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ολονύκτια διαμαρτυρία των Λαρισαίων εκπαιδευτικών


Με φόντο την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης … και το αρχαίο θέατρο. Στον πεζόδρομο μπροστά από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας είναι συγκεντρωμένοι το βράδυ της Παρασκευής οι Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί, όσοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας, μέλη της τοπικής επιτροπής αγώνα και της ΕΛΜΕ.

Αφού μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους Λαρισαίους, ομιλία εκφώνησε η Δήμητρα Κόκοβα η οποία τόνισε ότι «είμαστε και σήμερα εδώ , στους δρόμους του αγώνα , που πορευόμαστε πάνω από ένα μήνα.

Είμαστε εδώ να βροντοφωνάξουμε στην Τρόικα και στο δικομματικό θίασο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που καμώνεται πως κυβερνά τον τόπο ότι δεν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έγκλημα σε βάρος του λαού μας.

Είμαστε οι δάσκαλοι των παιδιών σας. Χρέος μας η προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η επίθεση τους έβαλε στο στόχαστρο και τη δημόσια εκπαίδευση για δυο βασικούς λόγους:

Η ιδιωτικοποίηση της παιδείας είναι η στυγνή ταξική τους επιλογή , προκειμένου να αντλήσουν κέρδη και απ` αυτόν το ζωτικό χώρο.

Τους ενδιαφέρει επίσης ο ιδεολογικός αφοπλισμός της νεολαίας και του λαού μας. Ο έλεγχος των συνειδήσεων περνά μέσα από την παρέμβαση στο περιεχόμενο της γνώσης και τον αποκλεισμό από την εκπαίδευση. Το δικαίωμα στη μόρφωση έχει ήδη μετατραπεί σε προνόμιο για λίγους.

Καταργήσεις ,συγχωνεύσεις σχολείων , κατάργηση 50 ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ , μετατροπή του νέου λυκείου σε ασφυκτικό εξεταστικό κέντρο , είναι τα απανωτά πλήγματα της επίθεσης στη δημόσια εκπαίδευση .


Είμαστε εδώ μπροστά στο αρχαίο θέατρο της πόλης μας, στην εστία του πολιτισμού, στο φως που κρατά άγρυπνες τις συνειδήσεις των πολιτών, εδώ που το ΚΟΙΝΟ των ΘΕΤΤΑΛΩΝ ρύθμιζε τις τύχες του τόπου, όχι ως ικέτες.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ,έχουμε χρέος να διαμορφώνουμε λεύτερες συνειδήσεις. Είμαστε εδώ ως ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι ως μέτοικοι και βροντοφωνάζουμε :

Δεν θα σας αφήσουμε να συνεχίσετε το βέβηλο έργο σας

ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΣΒΕΣΤΗ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ».

Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ «Debtocracy – Χρεοκοπία» των δημοσιογράφων Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κατίδη, ένα αφιέρωμα στο έντεχνο τραγούδι με το μουσικό σχήμα του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας και η προβολή του ντοκιμαντέρ ‘Catastroika’ των δημοσιογράφων Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κατίδη.

Οι καθηγητές επιμένουν και θα συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενημερώνοντας την κοινωνία και ζητώντας την συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα που δίνουν…

onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...