Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Θεσσαλονίκη: Την παραπομπή σε δίκη συνδικαλιστών του ΑΠΘ καταδικάζει και καταγγέλλει η ΕΔΟΘ/ΑΔΕΔΥ

Τη "μεθοδευμένη παραπομπή σε δίκη" πέντε πανεπιστημιακών και ενός διοικητικού υπαλλήλου του ΑΠΘ, με την κατηγορία της “διατάραξης οικιακής ειρήνης”, καταδικάζει και καταγγέλλει η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ)- Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, με σημερινή ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει, οι έξι στην ουσία διώκονται για την συμμετοχή τους σε μια μαζική διαμαρτυρία στους χώρους του Πανεπιστημίου, όπου και "εξέφρασαν τις απόψεις τής συντριπτικής πλειονότητας της ακαδημαϊκής κοινότητας για τον Ν.4009/2011 (σ.σ. γνωστό τότε ως “νόμο Διαμαντοπούλου” και τις καταστροφικές επιπτώσεις του στην ύπαρξη και λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου".

Η ΕΔΟΘ καταγγέλλει "τις δικαστικές διώξεις ενάντια σε εκλεγμένους συνδικαλιστές - εκπροσώπους εργαζομένων, οι οποίες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να σταματήσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας". Παράλληλα, δηλώνει την αλληλεγγύη και στήριξή της "στους διωκόμενους συναδέλφους μας και είμαστε αντίθετοι σε μεθόδους αυταρχισμού, υπερασπιζόμενοι θεμελιώδεις ελευθερίες και δικαιώματα και τελικά αυτή την ίδια την Δημοκρατία".

Ι. Καμτσίδου: “Ούτε ένα στοιχείο τεκμηριώνει τη χρήση λεκτικής ή σωματικής βίας” Αναφερόμενη σήμερα στο ίδιο θέμα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα, η πανεπιστημιακός Ιφιγένεια Καμτσίδου (μία εκ των έξι που παραπέμφθηκαν σε δίκη), σημείωσε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο, που να τεκμηριώνει τη χρήση λεκτικής ή σωματικής βίας, από πλευράς των καθηγητών και υπαλλήλων του ΑΠΘ, που παραπέμφθηκαν για διατάραξη κοινής ειρήνης. "Ήταν αμέλεια του εισαγγελέα που επεξεργάστηκε τον φάκελο για την παραπομπή; Ή μήπως ακόμη και στη δικαστική εξουσία αρχίσει να αναπτύσσεται η αντίληψη για τη διακυβέρνηση δια τού φόβου;", διερωτήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι σε δίκη (που θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου) παραπέμφθηκαν ο πρόεδρος και τέσσερα μέλη τού διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Διδασκόντων του ΑΠΘ (ΕΣΔΕΠ), καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ.

Οι εμπλεκόμενοι έλαβαν χθες το κλητήριο θέσπισμα για την υπόθεση, η οποία εκτυλίχθηκε τον περσινό Φεβρουάριο και αφορούσε παρέμβασή τους σε δημόσια εκδήλωση, στη οποία είχαν ζητήσει τη ματαίωση των εκλογών και την απόσυρση του νόμου- πλαισίου για την παιδεία.

Συγκεκριμένα, φοιτητές, πανεπιστημιακή και εκπρόσωποι εργαζομένων του ΑΠΘ είχαν τότε διακόψει τη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών, πρόεδρος της οποίας ήταν ο πρώην πρύτανης, Αναστάσιος Μάνθος. Σύμφωνα με την κα Καμτσίδου, τον λόγο τούς τον είχε παραχωρήσει ο ίδιος ο κ.Μάνθος._ Αλ.Γ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...