Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Συγχωνεύονται γυμνάσια στους νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και Ξάνθης

«Πράσινο φως» για τη συγχώνευση των 4ου και 5ου Γυμνασίων Καλαμαριάς, καθώς και άλλων 14 σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άναψε το υπουργείο Παιδείας, ενώ «σβήνονται» από το σχολικό χάρτη 13 σχολεία από το Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την οποία συνυπογράφουν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, συγχωνεύονται 15 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καταργούνται 13. Στην Κεντρική Μακεδονία προωθείται η συγχώνευση των 4ου και 5ου Γυμνασίων Καλαμαριάς, το οποίο θα φέρει πλέον την ονομασία «4ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Καλαμαριάς», καθώς και του Γυμνασίου Γαζώρου με το Γυμνάσιο Ζίχνης στο νομό Σερρών, το οποίο θα τιτλοφορείται: «Ημερήσιο Γυμνάσιο Νέας Ζίχνης».

Στο νομό Καβάλας συγχωνεύονται το 8ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Καβάλας με το 4ο Ημερήσιο Γυμνάσιο της πόλης, το Γυμνάσιο Περνής με το Γυμνάσιο Χρυσούπολης και στο νομό Ξάνθης το Γυμνάσιο Άνω Θερμών με το Γυμνάσιο Εχίνου.

Οι καταργήσεις 13 σχολικών μονάδων

Στη λίστα των καταργούμενων σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνονται το 4ο Γυμνάσιο Θέρμης, το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Άνω Κώμης του νομού Κοζάνης, καθώς και σχολεία των νομών Αττικής, Ιωαννίνων, Λάρισας, Λακωνίας και Χανίων. Υπολογίζεται ότι με τις καταργήσεις αυτές οι δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών θα αγγίξουν τις 58.200 ευρώ από την 1η Σεπτεμβρίου έως και το τέλος του 2013, ενώ για κάθε ένα από τα επόμενα οικονομικά έτη θα ανέλθουν σε 146.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...