Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Στα δικαστήρια προσφεύγει η ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας

Στα δικαστήρια προσφεύγει η ΟΛΜΕ κατά της διαπιστωτικής πράξης του υπουργείου Παιδείας που θέτει σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εκπαιδευτικούς.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, που συνεδριάζει ξανά την Πέμπτη, για να πάρει αποφάσεις για απεργία, ανακοίνωσε ωστόσο σειρά άλλων μέτρων αντίδρασης και υποσχέθηκε «δυναμική συμμετοχή στην ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη και σε συλλαλητήρια κατά της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου για το Λυκείου».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ αναφέρεται ότι η Ομοσπονδία πήρε «αποφάσεις στην κατεύθυνση της προετοιμασίας του κλάδου για την απόκρουση της κυβερνητικής επίθεσης που αναπτύσσεται ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους».

Υπενθυμίζεται ότι οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου και η γενική συνέλευση των προέδρων τους που θα κληθούν να επικυρώσουν τις προτάσεις για απεργία προγραμματίστηκε τελικά στις 9 του μήνα.

Συγκεκριμένα ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 29 Αυγούστου στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σύσκεψη με Ομοσπονδίες και συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις επόμενες μέρες με σκοπό το συντονισμό κινητοποιήσεων.

Συνάντηση με την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και όλης της χώρας για το συντονισμό των ενεργειών.

Κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή (5 ή 6 Σεπτεμβρίου) και πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Κάλεσμα για συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 7 Σεπτεμβρίου.

Κατάθεση προσφυγής ενάντια στη διαπιστωτική πράξη για τις διαθεσιμότητες του υπουργού Παιδείας. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ τονίζει ότι η ενέργεια αυτή, είναι επικουρική της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης του κλάδου για την ανάκληση αυτών των διαθεσιμοτήτων.

Η Ομοσπονδία καλεί τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να είναι στις σχολικές μονάδες τους από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Τέλος στις 11 Σεπτεμβρίου και πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους προτείνεται να διαβαστεί επιστολή του ΔΣ της ΟΛΜΕ σε γονείς και μαθητές κατά τον αγιασμό των σχολείων και να οργανωθούν μετά τον αγιασμό, με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ και των συλλόγων διδασκόντων συναντήσεις με γονείς και μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...