Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Κεδίκογλου κατά ΟΛΜΕ: Τα σχολεία δεν είναι τσιφλίκι τους, δεν μπορούν να τα κρατάνε κλειστά!

Σφοδρή επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ για τις απειλές περί απεργιών διαρκείας - Αύριο η συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον Αρβανιτόπουλο


Έκκληση «να μην γίνουν τα παιδιά όμηροι, να μην γίνουν τα σχολεία πεδία άσκησης πολιτικής» απηύθυνε, μιλώντας το πρωί στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στην πρόθεση της ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο.

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό. Δεν μπορεί όμως η άσκηση του δικού σου δικαιώματος να στερεί τα δικαιώματα των άλλων. Δεν μπορείς να στερείς το δικαίωμα στην Παιδεία, δεν μπορείς να κρατάς κλειστά τα σχολεία. Δεν είναι δικά σου τα σχολεία, δεν είναι τσιφλίκι σου. Νομίζω ότι η κοινωνία έχει δικαιώματα, τα οποία δεν δικαιούται κανένας να τα καταπατά. Από εκεί και πέρα, η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ είναι γνωστή για τις επιδόσεις της» τόνισε ο υπουργός και προσθεσε: «Είμαι βέβαιος όμως ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί καταστάσεις ανάλογες, όπως αυτές που είχαμε τον περασμένο Μάιο, όταν η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Επαναλαμβάνω, θέλω να ελπίζω, θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί μια απόπειρα καταστάσεων ομηρίας. Γιατί περί τούτου μιλάμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι βλέπει «συμπτώσεις» στις θέσεις της συνδικαλιστικής της ηγεσίας της ΟΛΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ επισήμανε: «Είπε ότι θα συνεννοηθούν και με τα νοσοκομεία. Και να σας υπενθυμίσω τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για μια χώρα χωρίς σχολεία, χωρίς νοσοκομεία. Και να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός που είναι πλέον τελείως ορατός από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει μια αναταραχή, σε μια καθοριστική καμπή για τη χώρα μας, για την οικονομία μας, για την κοινωνία μας», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, είπε ότι «για πρώτη φορά όλα τα υπουργεία ήταν εντός προγράμματος, εντός χρονοδιαγράμματος» τονίζοντας ότι «έτσι ισχυροποιείται η θέση της Ελλάδας στην επόμενη διαβούλευση».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι «πρώτη προτεραιότητα παραμένει –δεν το συζητάμε καν αυτό- η προστασία των πιο αδύναμων, η προστασία των ευαίσθητων ομάδων».

Αγιασμός σε απεργιακό κλίμα - Αύριο συνάντηση ΟΛΜΕ με Αρβανιτόπουλο   


Με τους καθηγητές να απεργούν, είναι πιθανό να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας στις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς η ΟΛΜΕ προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Κοτσιφάκης.

Αύριο η ηγεσία της Ομοσπονδίας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο για να του εκθέσει τις θέσεις της, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. «Η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει τα σχολεία καθώς η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι ελλείψεις και τα κενά θα φανούν αμέσως» τόνισε ο Θ. Κοτσιφάκης και επισήμανε ότι «εμείς δεν κρατάμε όμηρους τα παιδιά, εμείς συνεργαζόμαστε μαζί τους και με τους γονείς τους».

Οι καθηγητές αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων στην εκπαίδευση, ενώ σήμερα έδωσαν μια πρόγευση των αγωνιστικών τους προθέσεων με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας.

«Θα γίνουν συνελεύσεις με την έναρξη της νέας χρονιάς για να αποφασίσουμε ακριβώς πώς και με ποιον τρόπο θα κινητοποιηθούμε απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα που έχει έρθει στον χώρο της εκπαίδευσης» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Θ. Κοτσιφάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τον εκπαιδευτικό» για να προσθέσει ότι «με τέτοιους όρους δεν μπορεί να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο».

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ θα επιδιώξει μάλιστα τη συγκρότηση κοινού μετώπου με τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και με τους εργαζόμενους στην υγεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θετικός απέναντι σε μια τέτοια προοπτική εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Ιδιωτικών Σχολείων Μιχάλης Κουρουτός, ο οποίος δήλωσε ότι «θα επιδιωχθεί συντονισμός με την ΟΛΜΕ».

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας οπότε θα συνεδριάσει η ΟΛΜΕ προκειμένου να καθορίσει το είδος των κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με δηλώσεις του Θ. Κοτσιφάκη στην εφημερίδα «Τα Νέα», οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί σε συνεργασία με ενώσεις γονέων και άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Οι προθέσεις της συνδικαλιστικής βάσης, πάντως, θα διακριβωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου οπότε θα συνεδριάσουν οι γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ).

Αν οι ΕΛΜΕ ανάψουν το πράσινο φως για κινητοποίηση θεωρείται βέβαιο ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί σε απεργιακό κλίμα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...