Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών κατά της διαθεσιμότητας

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με σημερινή απόφαση της Συγκλήτου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχετικό ψήφισμα,
«η Σύγκλητος δεν θα δεχθεί καμία μείωση προσωπικού», διότι όπως τονίζεται, «μετά το μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων, το μη διορισμό εδώ και τέσσερα χρόνια κανενός υπαλλήλου, και με βάση τα διεθνή πρότυπα, το Πανεπιστήμιο Πατρών, όχι μόνο δεν έχει πλεονάζον προσωπικό που θα μπορούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά αντιθέτως χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση».

Επίσης, όπως αναφέρεται στο ίδιο ψήφισμα, «η Σύγκλητος επιθυμεί τον συντονισμό των ενεργειών όλων των ΑΕΙ της χώρας, ώστε να ακυρωθεί η οριζόντια περικοπή υπαλλήλων στα ΑΕΙ».

Αυτή η περικοπή, σύμφωνα με την Σύγκλητο, «θα επιδεινώσει δραματικά την αποδοτικότητα και τη λειτουργία των Πανεπιστημίων».

Από την πλευρά της, η γενική συνέλευση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών, αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και στην συνέχεια πενθήμερη απεργία από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, ο σύλλογος οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...