Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Λ. Αυγενάκης: Καμία ανησυχία για τη μεταφορά των μαθητών


«Μετά από παρέμβαση την οποία κατέθεσα την 29/7/2013 (ΑΠ:293) αναφορικά με το σχολικό μεταφορικό έργο, έλαβα την απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών (ΑΠ:1694) η οποία μου κοινοποιήθηκε την 2/9/2013 και το περιεχόμενο της οποίας παρατίθεται αναλυτικά παρακάτω. Σύμφωνα με την εν λόγω απάντηση το Υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση, με στόχο την ομαλή μεταφορά των μαθητών.

Ωστόσο, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την νομοθετική διευθέτηση του ζητήματος, ενημερώθηκα ότι έχει ψηφιστεί τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις» του Υπ. Οικονομικών από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, η οποία ψηφίστηκε την 29/8/2013.

Συνεπώς, δεν τίθεται κανένα θέμα όσον αφορά στην μεταφορά των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά και έπ’ ευκαιρίας εκφράζω την ικανοποίησή μου προς τον Υπουργό κ. Μιχελάκη για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος. Αν και σπάνια, συμβαίνει η νομοθετική πρωτοβουλία να προηγείται του κοινοβουλευτικού ελέγχου»

Αναλυτικά το κείμενο της απάντησης του Υπουργού Εσωτερικών:

«Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση με Α.Π. 24001/11-6-2013 «Μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες» προβλέπεται ότι εντός τριάντα ημερών οι Περιφέρειες όφειλαν να δημοπρατήσουν τους διαγωνισμούς με τους οποίους μεταφέρεται το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών, ήτοι το 70% του συνόλου των δικαιούμενων μεταφοράς.

Στο πλαίσιο της παρεχόμενης υποστήριξης προς τις Περιφέρειες της Χώρας, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διαπιστώσει ότι σχεδόν καμία από τις Περιφερειακές Ενότητες της Χώρας δεν έχει προχωρήσει σε δημοσίευση σχετικής προκήρυξης.

Δεδομένου ότι είναι πρακτικά αδύνατο να κηρυχθούν ανάδοχοι με την έναρξη της επικείμενης σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση, με στόχο την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και την ομαλή μεταφορά των μαθητών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...