Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Αύριο αποφασίζουν οι υπάλληλοι των Πανεπιστημίων για το «lock out»

Απεργία κήρυξε για αύριο, Δευτέρα, η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων των πανεπιστημίων


Την ώρα που χιλιάδες φοιτητές αγωνιούν για την εξέλιξη στην κατάσταση που επικρατεί εδώ και εβδομάδες στα Πανεπιστήμια, οι διοικητικοί υπάλληλοι φαίνεται να επιμένουν. 


Η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων των πανεπιστημίων, κήρυξε για αύριο, Δευτέρα, εικοσιτετράωρη απεργία , ενώ την ίδια ημέρα συνεδριάζουν οι σύλλογοι των υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ απέρριψε την περασμένη βδομάδα την προσφυγή των υπαλλήλων με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν, στο μεταξύ, καταρτίσει πρόγραμμα εξετάσεων και μαθημάτων προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο.

Στις προθέσεις των διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων είναι να ξεκινήσουν μέσα στην εβδομάδα, με το Καποδιστριακό να έχει ορίσει ως ημέρα έναρξης την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, και οι εννέα σχολές του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών, γεγονός που συνιστά ένα επιπλέον εμπόδιο στην έναρξη των μαθημάτων και των εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...