Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Αρβανιτόπουλος – Πελεγρίνης: Κοινή βούληση για λειτουργία του Πανεπιστημίου

Η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη εγκαινιάζει τις ζυμώσεις των απευθείας τετ-α-τετ για την υπέρβαση του αδιεξόδου που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της εκπαίδευσης.


Η συνάντηση Αρβανιτόπουλου-Πελεγρίνη το πρωί του Σαββάτου αποτελεί τον πρόλογο των συναντήσεων του Υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις, ενώ θα ακολουθήσουν και συναντήσεις με τους προέδρους των συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα.


Η κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης παραμένει εκρηκτική, και από τις συναντήσεις του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου θα κριθεί το πόσο ρεαλιστική είναι η προσδοκία για την υπέρβαση της κρίσης.

Η πρωινή συνάντηση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τον Θεοδόση Πελεγρίνη κράτησε περίπου μια ώρα, και το υπήρξε νέα συνάντηση, στην οποία ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών έθεσε στον υπουργό σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη λειτουργία του πανεπιστημίου Αθηνών μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

«Το πανεπιστήμιο Αθηνών διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του. Το μείζον ζήτημα είναι να λειτουργήσει. Περιμένω απάντηση στα ζητήματα που έθεσα» τόνισε ο κ.Πελεγρίνης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ ζήτησε μεταξύ άλλων να μην διωχθούν πειθαρχικά οι 172 διοικητικοί υπάλληλοι που δεν απογράφησαν. «Κανένας υπάλληλος δεν πρέπει να χάσει τη δουλειά του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ζήτησε να διορθωθούν τα λάθη που, όπως υποστήριξε, έχουν γίνει στις λίστες των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Τόνισε τέλος ότι θα θέσει όσα συζητήθηκαν με τον υπουργό στην κρίση των αρμόδιων οργάνων του πανεπιστημίου.

«Βούληση δική μου όσο και του υπουργού είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο» κατέληξε, ενώ σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως το κλίμα δεν ήταν ποτέ κακό ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Νωρίτερα, ο κ.Αρβανιτόπουλος είχε συνάντηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις εκ μέρους του πρύτανη. Η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πάντως, αποφάσισε να προχωρήσει σε συμβολική αναστολή του Ιδρύματος τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...