Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Τσίπρας: Στο στόχαστρο του Μνημονίου το δημόσιο Πανεπιστήμιο

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το μέτρο της διαθεσιμότητας που οδηγεί σε “αποδιάρθρωση” τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την εκπαιδευτική κοινότητα, φοιτητές και ολόκληρη την κοινωνία να υπερασπιστούν το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τόνισε ότι “το δημόσιο πανεπιστήμιο δέχεται αυτή τη στιγμή μια ολομέτωπη επίθεση” καθώς “βρίσκεται στο στόχαστρο του μνημονίου.”

Απευθύνοντας κάλεσμα κινητοποιήσεων υπεράσπισής του επεσήμανε ότι “το αν θα αντέξει και θα σταθεί όρθιο, είναι υπόθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δασκάλων, φοιτητών και εργαζομένων. Είναι όμως και υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας, καθώς αυτό που τίθεται σε κίνδυνο είναι το δημόσιο αγαθό της παιδείας.”

Η διαθεσιμότητα οδηγεί με συνοπτικές διαδικασίες, τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας σε “ολοκληρωτική διοικητική αποδιάρθρωση” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο αγώνας απέναντι στην επιχείρηση κατεδάφισης από την κυβέρνηση του Μνημονίου και την τρόικα “πρέπει να είναι ενωτικός, μαζικός και εξωστρεφής” και “να συνδέσει την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας με την καθολική άμυνα της κοινωνίας απέναντι στο μνημόνιο”.

Ειδικά για τους διοικητικούς υπαλλήλους που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας τόνισε ότι το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι εξωθούνται στην εργασιακή ανασφάλεια “είναι εγκληματικό, ακόμα και αν κάποιοι το αποκαλούν γενναία μεταρρύθμιση”.

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...