Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Βραβεία για έξι Έλληνες μαθητές στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων, οι διακρίσεις που επιτυγχάνουν τα Ελληνόπουλα, ίσως είναι η σοβαρότερη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Μόνον έτσι μπορεί να δει κανείς τις μεγάλες διακρίσεις των Ελλήνων στη Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Συγκεκριμένα, η 16η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, πραγματοποιήθηκε στη Βέροια από 25 έως 29 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 16 χωρών. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού των Βαλκανικών και Διεθνών Ολυμπιάδων και οι έξι μαθητές που αποτελούσαν την ελληνική ομάδα πήραν μετάλλιο και αυτοί είναι οι: Παναγιωτόπουλος Απόστολος, Θεσσαλονίκη, αργυρό μετάλλιο, Χαχάμης Νέστορας, Αιτωλοακαρνανία, αργυρό μετάλλιο, Ντούνης Πέτρος, Αθήνα, χάλκινο μετάλλιο, Τσαγγαλίδου Ζωή, Ξάνθη, χάλκινο μετάλλιο, Φίλιππος Σπυρίδων, Ηράκλειο, χάλκινο μετάλλιο, Φυσέκη Άννα-Μαρία, Αθήνα, χάλκινο μετάλλιο.

Συνοδοί των μαθητών ήταν οι μαθηματικοί Αγγελική Βλάχου και Χαρίκλεια Σαραφοπούλου.

Όπως αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, τα αποτελέσματα αυτά δικαιώνουν τις προσπάθειές της για την αναβάθμιση της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...