Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Επαναφορά της ΓΓΕΤ στο υπουργείο Παιδείας ζητούν οι πανεπιστημιακοί

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των πανεπιστημιακών για τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Ανάπτυξης.


Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ ΤΕΙ και ΕΕΕ κάνουν λόγο για κυβερνητική αδράνεια αναφορικά με το θέμα. «Την ώρα που προβεβλημένα στελέχη των κομμάτων της συμπολίτευσης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, καθώς και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) -σχετικά με το χώρο- κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ περί της μη ορθότητας της ανωτέρω μεταφοράς και της αναγκαιότητας άρσης της σχετικής ρύθμισης, η κυβέρνηση κατ’ ουσίαν αδρανεί και σιωπά, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά επίσημη αντίδραση για το θέμα», επισημαίνουν οι Ομοσπονδίες των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι τρεις Ομοσπονδίες έχουν απευθύνει επιστολές προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των συμπολιτευόμενων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, από τις 27/06/2012, ζητώντας άμεση συνάντηση.

Οι πανεπιστημιακοί ζητούν συγκεκριμένα την επαναφορά της ΓΓΕΤ και ειδικά των εποπτευόμενων από αυτήν ερευνητικών κέντρων στο υπουργείο Παιδείας και τον καθορισμό μιας συνάντησης, κατά την οποία θα συζητηθεί το γενικότερο πλέγμα των προβλημάτων του ενιαίου χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Ελλάδα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...