Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Περισσότερες ώρες διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς εξετάζει η κυβέρνηση

Αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τους περίπου 150.000 εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξετάζει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, σε μια κίνηση που θα μειώσει δραστικά τις προσλήψεις στον χώρο της εκπαίδευσης. Το σχέδιο αύξησης των ωρών εργασίας δασκάλων και καθηγητών υπάρχει στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας από τον Αύγουστο του 2011.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, το Σάββατο, σχετική έκθεση είχε στα χέρια της η τότε υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και σύμφωνα με αυτήν οι Έλληνες καθηγητές δουλεύουν λιγότερες ώρες σε σχέση με Ευρωπαίους συναδέλφους τους.

Η πρόταση έλεγε να εξελιχθεί το διδακτικό ωράριο στις 22 ώρες για όλους τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (σήμερα ο πρωτοδιόριστος καθηγητής έχει 21 ώρες διδισκαλίας, ενώ με τα χρόνια οι ώρες μειώνονται) και στις 25 ώρες για τους εκαπιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με υπόθεση της εφημερίδας, αν οι 80.000 περίπου καθηγητές επιβαρυνθούν με δύο ή τρεις ώρες παραπάνω τότε θα κάνουν τη δουλειά 8.000-10.000 συναδέλφων τους.

Ήδη οι προσλήψεις στους εκπαιδευτικούς έχουν μειωθεί δραστικά, καθώς περύσι προσλήφθηκαν 600 άτομα, ενώ το 2010 είχαν προσλήφθεί 3.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...