Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ο "πρύτανης που πάντρεψε την γραμματέα του στο Φανάρι και «χρέωσε» το ΑΠΘ" μιλάει για "συκοφαντίες"

Απάντηση στα «συκοφαντικά», όπως τα χαρακτηρίζει, δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο που τον έφεραν να είχε χρεώσει στο Πανεπιστήμιο τα αεροπορικά έξοδα ταξιδιού που έκανε στην Κωνσταντινούπολη για να παντρέψει την γραμματέα του, δίνει ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Μυλόπουλος αναφέρει ότι η πραγματική αιτία των «συκοφαντικών επιθέσεων» εις βάρος του είναι το άνοιγμα της συζήτησης για τις αλλαγές στον νόμο 4009, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξέλιξη που όπως σημειώνει έχει ενοχλήσει «τα συμφέροντα που προωθούν την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων» και γι' αυτό «εξαπολύουν συκοφαντικές επιθέσεις, με σκοπό την δυσφήμιση και εντέλει την αποδυνάμωση» όσων προασπίζονται το δημόσιο αγαθό της Παιδείας.

Όπως αναφέρει, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου αποφάσισαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για τα δημοσιεύματα και να δώσουν την αποζημίωση στη φοιτητική μέριμνα του ΑΠΘ. Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» έφερε τον πρύτανη, κ. Μυλόπουλο, να έχει κάνει ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για το γάμο της γραμματέως του, αλλά να είχε χρεώσει τον ειδικό λογαριασμό ερευνών του ΑΠΘ. Ο ίδιος είχε απαντήσει λέγοντας ότι είχε μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για συνάντηση με εκπροσώπους του Πατριαρχείου για ερευνητικούς σκοπούς.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του πρύτανη του ΑΠΘ έχει ως εξής:

Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ελληνικού πανεπιστημίου έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς. Σήμερα που ανοίγει εκ νέου η συζήτηση για τις αλλαγές στο Ν.4009 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα συμφέροντα που προωθούν την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων εξαπολύουν νέες συκοφαντικές επιθέσεις, με σκοπό τη δυσφήμιση και εντέλει την αποδυνάμωση όσων θα βρεθούν και πάλι στην πρώτη γραμμή της προάσπισης του δημόσιου αγαθού της Παιδείας. 
Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ με αφορμή τα συκοφαντικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αποφάσισαν την προσφυγή στη δικαιοσύνη και έδωσαν σχετική εντολή σε ομάδα νομικών. Το ποσό που θα επιδικαστεί ως αποζημίωση θα διατεθεί για την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας στο ΑΠΘ.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ
Καθηγητής, Γιάννης Μυλόπουλος

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


Περίεργα πράγμα φαίνεται πως συμβαίνουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθως ο πρύτανης χρεώνει τον ειδικό λογαριασμό έρευνας του ιδρύματος με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων του για την Κωνσταντινούπολη όπου πήγε να παντρέψει την γραμματέα του, ενώ φέρεται να έχει δώσει και μπόνους 32.000 ευρώ στον εαυτό του μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος έχει δημιουργήσει αρκετά ερωτήματα στην ακαδημαϊκή κοινότητα για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα ερευνητικά κονδύλια σε περίοδο κρίσης. Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, το τελευταίο κρούσμα της οικονομικής διαχείρισης του πρύτανη έγινε με αφορμή το γεγονός ότι πάντρεψε τον Μάιο τη γραμματέα του, Ευγενία Τραϊκάπη, στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης.

Όπως φαίνεται, ο κ. Μυλόπουλος πέταξε στην Κωνσταντινούπολη για να παντρέψει το ζευγάρι, αλλά προτίμησε να περάσει τα αεροπορικά του έξοδα (1.642,68 ευρώ) στο Πανεπιστήμιο. Κι αυτό γιατί με την υπ'αριθμόν 50847/2012 απόφαση της 6ης Ιουνίου, που υπογράφει η αντιπρύτανης, Σοφία Κουίδου-Ανδρέου, και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, η δαπάνη μετάβασης του πρύτανη επιβάρυνε τελικά το ειδικό λογαριασμό ερευνών του ΑΠΘ. Ειδικότερα, η έγκριση πληρωμής των 1642 ευρώ εντάχτηκε σε πλαίσιο χρηματοδότησης της επιτροπής ερευνών με τίτλο: «Διερεύνηση, ανάπτυξη και προώθηση των διεθνών σχέσεων του ΑΠΘ».

Τι σχέση έχει η πολύπαθη έρευνα στην χώρα με τις διεθνής σχέσεις του ΑΠΘ και τον γάμο της γραμματέας του, μονο ο κ. Μυλόπουλος μπορεί να εξηγήσει. Όπως λέει πάντως ο ίδιος στο «Θέμα» ο γάμος ήταν... σύμπτωση καθώς ο ίδιος μαζι με την αντιπρύτανη κυρία Κουΐδου (που υπογράφει την έγκριση) και τον αντιπρύτανη Γιάννη Παντή είχαν προγραμματίσει  «συνάντηση με τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου για ερευνητικούς σκοπούς». Απλώς, εξηγεί ο πρύτανης, προγραμμάτισαν την συνάντηση «σε χρόνο τέτοιο ώστε να συμπέσει με το γάμο για λόγους οικονομίας». Όντως η εξοικονόμηση επιτεύχθηκε, μόνο που τον λογαριασμό πλήρωσαν άλλοι.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πρύτανης απασχολεί την ακαδημαϊκή κοινότητα για τον τρόπο διαχείρισης των ερευνητικών κονδυλίων. Όπως φαίνεται από τις αποφάσεις που είναι δημοσιευμένες στη Διαύγεια, ο κ. Μυλόπουλος «παίρνει σταθερά σε μηνιαία βάση ένα ποσό της τάξης των 1500-2000 ευρώ» από τον ειδικό λογαριασμό ερευνών, πλέον φυσικά του μισθού του. Συνολικά, καταλήγει το άρθρο, ο κ. Μυλόπουλος έχει λάβει από τον Σεπτέμβριο του 2010 όταν ανέλαβε πρύτανης του ΑΠΘ ένα μπόνους που φτάνει τα 32.000 ευρώ...


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...