Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Διοικητικοί ΑΕΙ: «Για να ανοίξουν οι σχολές πιέστε το υπουργείο, όχι εμάς»

«Μην ανησυχείτε, θα κοπεί ο μισθός μας όσο απεργούμε»


Σε ειρωνικό τόνο είναι γραμμένη, επιστολή που εξέδωσε σήμερα ο Σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών, σχετικά με το θέμα της περικοπής των αποδοχών τους για τις εννέα πλέον εβδομάδες που απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς το μέτρο της διαθεσιμότητας.

«Το προεδρείο του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει τους ευαίσθητους ανησυχούντες δημοσιογράφους και τους Ηρακλείς του Υπουργού Παιδείας ότι οι αποδοχές των ημερών απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων θα περικοπούν από την μισθοδοσία τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

«Ηδη, όπου είναι τούτο δυνατόν εν μέσω απεργίας, ενημερώνεται ο εκκαθαριστής αποδοχών, για τα δέοντα. Σε κάθε περίπτωση, η πλήρης εκκαθάριση θα γίνει στο τέλος την απεργίας, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία», τονίζουν τα μέλη του συλλόγου.

«Το υπουργείο Παιδείας με μία επιπλέον απειλή, για παρέμβαση του Εισαγγελέα, σχετικά με την παρακράτηση των αποδοχών των απεργούντων, καταδεικνύει ότι η αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου δεν οφείλεται στους υπό διαθεσιμότητα και αργία διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά στις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας που είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες με τους νόμους που το ίδιο έχει ψηφίσει και είναι εκτός πάσης λογικής και χωρίς κανένα ηθικό έρεισμα. Καλούμε λοιπόν όλους τους ευαίσθητους ανησυχούντες, την πίεσή τους, για επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου, να την ασκήσουν στο υπουργείο και όχι στους απειλούμενους με τον Εισαγγελέα διοικητικούς υπαλλήλους που απεργούν και τελούν υπό καθεστώς διαθεσιμότητας και αργίας», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...