Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Συνεχίζεται το αντάρτικο των πρυτάνεων -Μετωπική σύγκρουση με το Παιδείας

Σε «μετωπική σύγκρουση» οδηγούνται υπουργείο Παιδείας και ΑΕΙ για τη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων. Αύριο εξάλλου λήγει το «τελεσίγραφο» του υπουργείου Παιδείας προς τις διοικήσεις των οκτώ πανεπιστημίων, τα οποία πλήττονται από το μέτρο, προκειμένου να στείλουν στο ΑΣΕΠ τα στοιχεία όλων των διοικητικών υπαλλήλων τους ώστε να «προσωποποιηθούν» οι 1.349 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, οι πρυτάνεις δεν φαίνονται πρόθυμοι να «συμμορφωθούν», υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτουν τα στοιχεία οι ίδιοι, αλλά οι διευθύνσεις διοικητικού προσωπικού, οι υπάλληλοι των οποίων βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για πέμπτη συνεχή εβδομάδα.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι πρυτάνεις θα ζητήσουν παράταση προκειμένου να αποφύγουν τις ποινικές διώξεις. Το υπουργείο Παιδείας, σε έγγραφό του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προειδοποιεί ότι «το εκπρόθεσμο ή η ματαίωση της διαδικασίας θα έχει άκρως επιβλαβείς και ανεπανόρθωτες συνέπειες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, στο πλαίσιο της εκπλήρωσης διεθνών υποχρεώσεων του κράτους», ενώ καθιστά τους πρυτάνεις υπόλογους για παράβαση καθήκοντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...