Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

"Απίστευτα πράγματα με εκπαιδευτικούς χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο και χωρίς πτυχίο ξένης γλώσσας"


Καταγγελία για τη μη τήρηση της αξιοκρατικής επιλογής και της διαφανούς διαδικασίας, αναφορικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Θράκης, μεταφέρει  με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με επιστολή καθηγητών, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στο αρμόδιο Υπουργείο:

«Κάθε χρόνο το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης όπως και αρκετά ακόμη πανεπιστημιακά Τμήματα και Σχολές, ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας την απόσπαση εκπαιδευτικών από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την κάλυψη των εκπαιδευτικών τους αναγκών.

»Την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά και παρά το γεγονός ότι το Τμήμα ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου δεν έλαβε υπόψη την πρόταση και αγνόησε υποψηφίους που αξιολογήθηκαν στις υψηλότερες θέσεις.

Όπως μάλιστα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, ορισμένοι διδάσκοντες δεν διαθέτουν ούτε καν μεταπτυχιακό τίτλο.

Και επειδή ο παραλογισμός σε αυτή τη χώρα περισσεύει, πρόσφατα αποσπάστηκε συνάδελφός τους, που δεν διαθέτει πτυχίο ξένης γλώσσας σε ΑΕΙ που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...