Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΟΙΕΛΕ: Απεργία και πορεία προς τη Βουλή στις 15/10


24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί όλης της χώρας την Τρίτη 15/10. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή θα ξεκινήσει στις  11:00 π.μ. της ίδιας μέρας από τα γραφεία της ΟΙΕΛΕ (Χαλκοκονδύλη 13 και Πατησίων).

Κύριο αίτημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι η απόσυρση της αντισυνταγματικής εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου με την οποία επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία και να περάσει η εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας στα Υπουργεία Εργασίας και Εμπορίου (την εφαρμογή της εγκυκλίου έχει ήδη αναστείλει προσωρινά με απόφασή του το ΣτΕ).

Η ΟΙΕΛΕ έχει υποβάλει αίτηση ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία συζητείται στις 17/10. Παρέμβαση στο ΣτΕ «υπέρ του Υπουργείου Παιδείας» (...) έκανε ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ) αποδεικνύοντας την αγαστή συνεργασία Υπουργείου Παιδείας και μεγαλοεπιχειρηματιών της εκπαίδευσης.

Ανάμεσα στα άλλα αιτήματα της απεργίας βρίσκεται και η διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ στα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στα κέντρα ξένων γλωσσών με αξιοπρεπείς όρους αμοιβής και εργασίας.

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η συμμετοχή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην απεργία της ΟΙΕΛΕ και στην πορεία προς τη Βουλή. Μεγάλος αριθμός σχολείων ανακοίνωσαν ότι δεν θα λειτουργήσουν εκείνη την ημέρα και μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση παρά την πρωτοφανή εργοδοτική τρομοκρατία. Ενδεικτικά, σχολεία που αναμένεται να μη λειτουργήσουν ή να υπολειτουργήσουν στις 15/10 είναι το Κολλέγιο Αγίας Παρασκευής, τα Κολλέγια Αθηνών και Ψυχικού, τα εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα, η Ελληνογαλλική σχολή Αγίας Παρασκευής, η Γεννάδειος, η σχολή Χίλλ, η Γερμανική σχολή, οι Ουρσουλίνες και πολλά άλλα.

Στη διαδήλωση θα λάβουν μέρος ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη κ.λπ.).

Στο τέλος της πορείας αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων και θα καταθέσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...