Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

268 οι διοικητικοί που αρνήθηκαν να απογραφούν

Σε περίπου 268 υπολογίζονται οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που δεν συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους στην ειδική πλατφόρμα απογραφής του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να επιλεγούν αυτοί που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Μετά τις τρεις παρατάσεις που έδωσε το υπουργείο Παιδείας, δύο επίσημες και μία σιωπηρή, η διαδικασία ολοκηρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, από τους 1.968 υπαλλήλους που είχαν υποχρέωση να απογραφούν, σχετικά στοιχεία υπέβαλαν οι 1.700. Από αυτούς θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 1.349.

Ο μεγαλύτερος όγκος των απογραφέντων συγκεντρώθηκε λίγο πριν από την οριστική λήξη της προθεσμίας και εκτιμάται ότι σε αυτό συνετέλεσε η πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη Τρίτη και καθιστά πειθαρχικό παράπτωμα τη μη απογραφή, που τιμωρείται με την ποινή της αργίας.

Για τους 268 που είχαν υποχρέωση να απογραφούν και αρνήθηκαν, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται τώρα ότι θα κινήσει τις σχετικές νομικές διαδικασίες.

Στο υπουργείο Παιδείας, πάντως, μέχρι και χθες επικρατούσε χάος, καθώς υπάλληλοι τηλεφωνούσαν σε διοικητικούς ζητώντας διευκρινίσεις για αναντιστοιχίες, παραλείψεις ή διασταύρωση στοιχείων.

Μέχρι στιγμής, τις απαιτούμενες λίστες έχουν στείλει στο ΑΣΕΠ τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Κρήτης, Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπολείπονται υπάληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΕΜΠ, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με 5θήμερη απεργία και «γενικό κλείσιμο» όλων των κτηρίων του Πανεπιστημίου Αθηνών έως την 1η Νοεμβρίου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, που καλούν σε συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 12.00 στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...