Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Φίνις μπροστά στη Βουλή οι σχολικοί φύλακες, μετά 25 μέρες πεζοπορίας


Υστερα από 25 μέρες πεζοπορίας οι σχολικοί φύλακες που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρόμενοι για τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις και την κοινωνική εξαθλίωση τερμάτισαν χθες το μεσημέρι την πορεία τους έξω από τη Βουλή, όπου τους υποδέχθηκαν χιλιάδες συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι, εργαζόμενοι, αλλά και ΜΑΤ...

Οι «μαραθωνοδρόμοι» φύλακες ξεκίνησαν στις 28 Σεπτεμβρίου με σύνθημα «μαραθώνιος πρωτογενούς πλεονάσματος ανεργίας, ανέχειας, εξαθλίωσης» και έφθασαν στον τελευταίο τους προορισμό από την ΕΡΤ, όπου και είχαν διανυκτερεύσει. Ξεκινώντας χθες το πρωί στις 10.00 ενώθηκαν στο δρόμο με εργαζομένους από την Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο, οι οποίοι συμπαραστέκονταν στον αγώνα διαμαρτυρίας τους.

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 3.000 εργαζόμενοι, ενώ αντιπροσωπεία των πεζοπόρων, που διένυσαν 560 χιλιόμετρα, επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας και συναντήθηκε με εκπροσώπους των κομμάτων. Μία γυναίκα που συμμετείχε στην πορεία λιποθύμησε και χρειάστηκε η διακομιδή της στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησε χθες τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, προκειμένου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμπορευθούν μαζί με τους σχολικούς φύλακες του Νομού Θεσσαλονίκης.

Φθάνοντας στο Σύνταγμα, πεζοπόροι και διαδηλωτές ένωσαν τις φωνές τους με τους εργαζομένους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ολοήμερη πανεκπαιδευτική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...