Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΟΙΕΛΕ: Νέες περικοπές


Η ανακοίνωση του Προέδρου των Σχολείων της Φ.Ε. για νέες περικοπές, που σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν το 40% των αποδοχών των εκπαιδευτικών, αποδεικνύει περίτρανα για ποιο λόγο ο κ. Μπαμπινιώτης ως Υπουργός Παιδείας έκανε ό, τι ήταν δυνατόν για να εκδοθεί η γνωμοδότηση 214/2012 του ΝΣΚ – με την οποία σφραγιζόταν η ένταξή μας στο νέο μισθολόγιο - και μάλιστα λίγες ώρες πριν λήξει η θητεία του ως Υπουργού. (Θυμίζουμε ότι η ΟΙΕΛΕ για τη συγκεκριμένη πράξη του, τον έχει μηνύσει για πιθανή παραποίηση δημόσιου εγγράφου, πλαστογραφία δια νόθευσης, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος. Η δικογραφία βρίσκεται ακόμη στη Βουλή).

Ενώ ο κ. Μπαμπινιώτης, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, είχε δικαιολογήσει τότε την έκδοση της γνωμοδότησης του ΝΣΚ επειδή, τάχα, έτσι θα διασφαλιζόταν η ισονομία δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η πραγματικότητα είναι ότι ως σχολάρχης 29 σχολείων επεδίωκε τη σταδιακή ισοπέδωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών των σχολείων της Φ.Ε. για λόγους άγνωστους σε εμάς, γνωστούς στον ίδιο.

Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε σήμερα για μια ακόμη φορά από τον Υπουργό Παιδείας (συνημμένο) να προβεί σε έλεγχο των οικονομικών των ισότιμων σχολείων για να διαπιστωθεί για ποιο λόγο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια με ακριβά δίδακτρα και εκατοντάδες μαθητές περικόπτουν αποδοχές. Ελπίζουμε αυτή τη φορά η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να πράξει όσα ορίζουν οι νόμοι και να εξετάσει, εάν κάποιοι με το πρόσχημα της κρίσης καλύπτουν ανομίες ή επιχειρούν να κερδίσουν εις βάρος των εργαζόμενων, οι οποίοι εξαθλιώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...