Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

ΟΛΜΕ: «Όχι» στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη

Κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών και να ωθήσει χιλιάδες στη διαθεσιμότητα και την απόλυση


Την αντίθεσή της «στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε νέα αύξηση του ανώτατου αριθμού στην τάξη ή το τμήμα στα Γυμνάσια και τα Γενικά Λύκεια» εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, «με απόφαση που υπέγραψε ο Κ. Αρβανιτόπουλος και μάλιστα  τις ημέρες που οι εκπαιδευτικοί απεργούσαν ενάντια σ’ αυτή  την πολιτική με συμμετοχή πάνω από 90%, ορίζεται μεν ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τάξη οι 27, αλλά ‘σε εξαιρετικές περιπτώσεις με απόφαση του οικείου Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης μπορεί να γίνει προσαύξηση κατά 10%’».

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, με αυτή την απόφαση ουσιαστικά επανερχόμαστε στους 30 μαθητές στην τάξη.

Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν τέλος το υπουργείο Παιδείας ότι χρησιμοποιεί τον αυξημένο αριθμό των μαθητών στην τάξη,  μαζί με τις συγχωνεύσεις –καταργήσεις σχολείων «για να δημιουργήσει τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών και να ωθήσει χιλιάδες συναδέλφους στη διαθεσιμότητα και την απόλυση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...