Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ για τα ολοήμερα σχολεία ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Αφορά προσλήψεις 873 αναπληρωτών δασκάλων και 1687 ειδικοτήτων - Νέα συνεδρίαση των συνδικαλιστών την ερχόμενη εβδομάδα


Την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, μετά τις κινητοποιήσεις στην έναρξη του σχολικού έτους, είχε σήμερα το προεδρείο της ΟΛΜΕ.

Οι συνδικαλιστές επεσήμαναν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου εκτιμήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον εκπαιδευτικό χώρο.

Παράλληλα με τις προσλήψεις 873 αναπληρωτών δασκάλων και 1687 ειδικοτήτων καλλιτεχνικών, μουσικών, θεατρικών σπουδών και δραματικής τέχνης το υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι λύνει το θέμα που είχε προκύψει με τα ολοήμερα σχολεία.

Όπως είπε ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, οι προσλήψεις αυτές θα πραγματοποιηθούν μέσω ΕΣΠΑ.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι εφέτος το υπουργείο Παιδείας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ έχει δρομολογήσει 6.550 προσλήψεις το αργότερο έως τις 15 Νοεμβρίου, οι οποίες μαζί με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα ανέβουν στις 8500 και αφορούν στα ειδικά σχολεία.

Επίσης, ο κ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε οτι το προεδρείο του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Μελετών της ΟΛΜΕ θα πρέπει να επιστρέψει και στα διδακτικά του καθήκοντα καθώς δεν είναι συνδικαλιστές, οπότε δεν υπέγραψε την απαλλαγή από τη διδασκαλία, όπως γινόταν τη τελευταία εικοσαετία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...